ZVEZDA I PARTIZAN MORAJU DA IMAJU ZAJEDNIČKE INTERESE: Ostoja Mijailović govorio o privatizaciji i infrastrukturi
Foto: Starsport

panel

ZVEZDA I PARTIZAN MORAJU DA IMAJU ZAJEDNIČKE INTERESE: Ostoja Mijailović govorio o privatizaciji i infrastrukturi

Košarka -

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je na ovogodišnjem "Kopaonik Biznis forumu".

Govorio je o privatizaciji i infrastrukturi.

"Da li su Partizan i Crvena zvezda državni klubovi? Mi smo udruženje građana. Vi imate FK Partizan gde tenkom ne možete da isterate upravu, gde nijedan navijač nije za njih, gde se karte ne kupuju...Mora da se zna kako se biraju skupštine, odbore, pa tek onda privatizacija. Jako bitna je tema TV prava. Zvezda i Partizan će ove sezone imati zajedno milion gledalaca u Areni,ali nema ništa od TV prava. Priča se da će Dubaii igrati u ABA ligu, ja sam za Dubai. Ja ću da zastupam ideju da Zvezda i Partizan uzmu najviše novca od ulaska Dubaija u ABA ligu.Moraju da postoje zajednički intereresi. Nije ovo klub Ostoje Mijalovića, nego armije ljudi. Želelo bih da Parizan stalno pobeđuje Zvezdu, ali to se neće desiti. Idemo dalje. Košarka koja je neprofitabilnan sport, gledanija je od fudbala u Srbiji"

Pomenuo je pomoć države.

"Tu je bilo niz faktora, podrška države. Danas ne poklanjamo karte, zvali se su me legende Partizan i rekle da se vratim u Čačak, jer Partizan nije moj i da oni zaslužuju kartu. Izvadio sam novac i kupio im karte. Besplatnih karata nema. Zaista smo mnogo uradili, i drago mi je da ste vi prepoznali da je ovo prepoznli kao dobar model."

Pričao je i o motivaciji da preuzme KK Partizan u teškom trenutku

"Došao sam zato što nije imao ko. Da je bilo malo bolje, verovatno ne bih nikada ušao.Imali smo dva sponzora, dug od 10 miliona. Jedna banka nam je blokriala račun, situacja bila komplikovana. Sve usput smo postavljali. Kada se podvuče crta, mi smo smo prihodovali od karata osam miliona. Kada su dovedeni Savić i Obradović, želeo sam da napravim ovakav upravni odbor, Svi smo se okupili oko zajedničkog projekta, to su privrednici ljudi koji su Partizanovci", rekao je Mijailović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track