NAJVEĆA TAJNA NIKOLE JOKIĆA! Evo šta najbolji košarkaš sveta radi svake NOĆI U SOMBORU! Posle ponoći se spakuje i krene...
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nestvarno

NAJVEĆA TAJNA NIKOLE JOKIĆA! Evo šta najbolji košarkaš sveta radi svake NOĆI U SOMBORU! Posle ponoći se spakuje i krene...

Košarka -

Nikola Jokić je čovek čije partije oduševljavaju ljubitelje košarke širom sveta. Trostruki MVP najjače lige na svetu svojim potezima redovno diže publiku na noge, a ono što je još upečatljvije jeste sama Nikolina pojava. Gde god se nađe šou je zagarantovan.

Ne treba trošiti reči koliko su Somborci ponosni na sve što je njihov sugrađanin postigao "preko bare", a potvrda toga dolazi nam upravo iz rodnog mesta najboljeg košarkaša sveta. Kada "Džoker" posle završene sezone u Americi dođe u vojvođanski grad ovo mesto postane pravi rasadnik neverovatnih i spontanih priča kakav je i Jokić sam.

Nikola Jokić
foto: Printscreen RTS 2

Takvu jednu anegdotu ispričao je i Jovan Vuković, meštanin Sombora i čovek koji već 25 godina čuva prodavnicu nedaleko od kuće srpskog košarkaša. U razgovoru sa poznatim jutjuberom "Hugestaff", šezdesetdevetogodišnji čuvar obelodanio je neke zanimljive detalje svakodnevnice igrača Denvera kada je na svojoj rodnoj "grudi". Naime,reprezentativac Srbije ima veoma zanimljiv način odlaska u prodavnicu.

- Jokić svake godine dođe ovde na mesec ili dva u zavisnosti od njegovih obaveza. Svako veče dođe u prodavnicu, posle 00.00, deca ga obleću da se slikaju sa njim i ne samo deca već i moje radnice. Ne želi da se pravi frka oko svega toga, kaže da će da se proširi i da ode u medije, a on se ovde opusti i popije po neko pivo. Fenomenalan dečko, nikad neće preko reda.

Nikola Jokić, Aron Gordon
foto: Twitter Printscreen

Ja ga znam kad se rodio, jer živi na 150 metara od mene. Njegov otac je mlađi od mene par godina. Znam i njegovu braću, oni su sa njim u Americi, čuvaju ga. Znam ga od rođenja, bio je bucmast, sa 15 godina ga je tata za uvo vukao na košarku, on je samo hteo konje - rekao je Nikolin komšija.

Po njegovim rečima prelomni trenutak kada je u pitanju kilaža bilo je more kada je imao 17 godina.

- Kada je došao u 17 godina bio je debeo kao ja. Otišao je na more, kada se vratio porastao je 15 centimetara. Divno dete, javlja se svima, skroman, stvarno nemam reči. Mi Somborci smo ponosni na njega i mislim da će jedino zloban čovek reći nešto loše za njega. Jednom rečju predivno dete - zaključio je Vuković.

Kurir sport / Hugestaff

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track