Posle Splita i Zadar razbio Zvezdu

ABA liga

Posle Splita i Zadar razbio Zvezdu

Košarka -
U dva gostovanja u Hrvatskoj košarkaši tima sa Malog Kalemegdana nisu ostvarili nijedan trijumf

Košarkaši Crvene zvede poraženi su od Zadra (98:81)u drugom kolu regionalne ABA lige i nqa startu takmičenja imaju dva poraza. Od izabranika trenera Milivoja Lazića u prvom kolu bio je bolji tim Splita.

Trener Crvene zvezde Beograd, Milivoje Lazić, posle meča je rekao:

"Iskreno, nismo očekivali dva poraza na startu ABA lige. Posle ovakve igre u Zadru bolje nismo ni zaslužili. Ekipa na papiru ne vredi ništa ako na parketu ne igrate kako treba. Nismo u ova dva meča imali igrače koji se bore za grb, za svoj klub i grad. Primili smo maltene 100 poena, što je samo po sebi dovoljno. Igrači nisu pokazivali ono što smo radili na treningu i zato je ovo moj veliki poraz. Ovo nije način da se prezentuje Zvezda i veoma sam posramljen, kako ja tako i igrači koji nisu imali želje ni hrabrosti", rekao je Lazić hrvatskim medijima posle utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=SBUd2rTbV80

Tekstualni prenos meča.

Četvrta četvrtina

Uprkos opuštenosti domaćih košarkaša, Zvezda nije uspela da značajnije ublaži poraz jer je utakmica zaključena rezultatom - 98:81.

Najefikasniji u Zvezdinom taboru bio je Igor Rakočević koji je upisao 23 poena, a po 15 poena postigli su Almond i Savović. U pobedničkoj ekipi briljirao je Vrbanc sa 22 koša, Trevis je ubacio 19 poena, a treba istaći i učinak Krasića i Batura koji su postigli 15, odnosno 14 poena.

Treća četvrtina

Beograđani su i u trećoj četvrtini gubili lopte u nizu i imali propuste u odbrani. Veoma brzo Zadrani su stigli do dvocifrene prednosti – razigrali su se Ramljak i Trevis, a posle nove trojke Krasić domaći su poveli sa velikih 73:54.

U Zvedinom taboru nije bilo nikoga ko bi povukao ručnu, pa je posle trojke Prostrana Zadar vodio sa 76:56 pred poslednji period.

Druga četvrtina

Domaći su bili bolji u šutu za tri poena, ali sve do završnice drugog perioda nijedna ekipa nije uspela da stvori ozbiljniji višak. Međutim, najviše zahvaljujući Vrbancu Zadar je na nešto više od dva minuta do kraja poluvremena poveo sa 41:35.

Iako je Rakočević u narednom napadu pogodio trojku, na drugoj strani razigrao se Batur i sa pet poena u nizu doneo je Zadru +7 (46:39).

Posle tehničkih grešaka Mikuliću i klupi Zadra gostujući tim imao je šansu da se potpuno vrati u meč, ali Čović je pogodio samo dva od četiri penala, plus Rakočevićevih dva penala za 46:43.

Usledila je tehnička greška klupi Zvezde, a Vrbanc je nastavio da rešeta koš Zvezde i hrvatski tim poveo je sa 50:44. U poslednjem napadu pogodio je i Batur, pa je Zadar na 15-minutni odmor otišao sa osam poena prednosti (52:44).

Prva četvrtina

Meč je imao posebnu uvertiru jer su Zadrani dočekani na nož u Beogradu protiv Partizana, pa je hrvatski predstavnik uoči susreta zatražio od publike da se ne ponove slike iz srpske prestonice.

Odbrane su bile slabe u prvih 10 minuta, u Zvezdi su posebno dobri bili Almond i Braun, pa se u drugu četvrtinu ušlo sa tesnom prednošću od 23:22.

Olimpija bolja od Splita

Union Olimpija savladala je Split u areni “Stožice” u Ljubljani u okviru drugog kola košarkaške ABA lige rezultatom 82:73.

Olimpiju je predvodio Jaka Blažič sa 22 poena i četiri asistencije, Prepelič je ubacio 17, Raniko 13. Za razliku od Ljubljančana koje su predvodili bekovi, Splićane su vukli centri, Josip Sobin je ubacio 16 poena, uz 11 skokova i pet asistencija, Vujčić i Vukušić imali su identičan učinak, po 13 poena i četiri skoka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track