Marina Maljković: Samo borbeno

Evrokup

Marina Maljković: Samo borbeno

Košarka -
U taboru „crno-belih“ svesni su velikog iskušenja koje donosi ovaj meč, ali na parket neće istrčati sa belom zastavom

BEOGRAD - Košarkašice Partizana Galenike u sredu imaju dugo očekivani ovosezonski debi na evropskoj sceni.

U goste u novobeogradsku Halu sportova dolazi francuska ekipa Basket Lends, koja slovi za jednog od glavnih favorita ovogodišnjeg Evrokupa.

- Basket Lends je veliki favorit u ovom duelu. Suvišno je pričati o finansijskoj moći francuskog kluba. Draž košarke je upravo u tome da ja kao trener vidim način kako može da se pobedi jedan takav tim. Želim da vidim entuzijazam i veliku borbenost kod mojih igračica, jer to je jedini put koji može da nas odvede do pozitivnog rezultata – kaže trener Partizana Marina Maljković.Basket Lends je i prošle godine bio u istoj grupi Evrokupa sa Partizanom i ostvario je dva trijumfa – 58:55 u Beogradu i 78:64 u Francuskoj. Ovog leta, klub su pojačale dve košarkašice Ružemberoka, tima koji je prošle sezone u četvrtfinalu Evrokupa ispao od osvajača Dinama iz Kurska. U pitanju su Amerikanka Karmen Guzman, najbolji strelac Evrokupa u prošloj sezoni i perspektivna Kamila Stepanova.

- Biće to mnogo teška utakmica. Basket Lends je duplo jači nego prošle sezone. Pored pojačanja iz Ružemberoka, u svojim redovima imaju startno krilo francuske reprezentacije Marion Labord, koja je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju. Podsećam da će Francuska biti u našoj grupi na narednom Evropskom šampionatu. Takođe, tu su i produkti njihovog sportskog instituta INSEP - sjajni plejmejker Olivija Epupa i krilna košarkašica Valerijan Ajaji. Obe su kao članice juniorskog tima Francuske na ovogodišnjem Evropskom šampionatu osvojile zlatnu medalju. Epupa je bila najkorisnija igračica turnira, gde je Srbija osvojila bronzu – ističe Marina Maljković.Utakmica Partizan GalenikaBasket Lends igra se u sredu od 18 časova u Hali sportova. Ulaz u dvoranu je slobodan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track