Bjelica i Kaha i dalje bez greške

Evroliga

Bjelica i Kaha i dalje bez greške

Košarka -
Prve evroligaške minute u dresu Fenerbahčea imao je Uroš Tripković

Kaha Laboral je produžila svoju seriju pobeda i u četvrtom kolu Top 16 Evrolige. Ekipa iz Vitorije je deklasirala Fenerbahče u Istanbulu i tako stigla do sedme uzastopne pobede u elitnom takmičenju. Nemanja Bjelica je sa 16 poena (4 trojke), bio među najboljima u Kahi Laboral, a efikasniji od njega bio je samo argentinski veteran Andres Noćioni sa 19 poena.

U Fenerbahčeu, koji je upisao i četvrti poraz u Top 16, Preldžić i Bogdanović su postigli po 16, Mekejleb 15, a prve minuta dobio je i Uroš Tripković koji je postigao pet poena.

Himki je bio ubedljiv protiv Makabija, a prednjačili su Rivers sa 20, Dejvis sa 16 i Koponen sa 15 poena. U ekipi iz Tel Aviva, kojoj je ovo bio treći poraz u Top 16, najefikasniji su bili Elijahu sa 17 i Džejms sa 14 poena.

Najviše uzbuđenja je bilo u Pireju, gde je Montepaski na volšeban način došao do pobede nad Olimpijakosom. Aktuelni prvak Evrope je u izuzetno izjednačenoj utakmici, 30 sekundi pre kraja imao tri poena prednosti i napad.

Umesto rutinskog kraja, usledio je najpre promašen zicer Ejsi Loa, a zatim je Antić faulirao Brauna u šutu za tri poena. Plej Montepaskija je bio precizan sa linije slobodnih bacanja i izjednačio na 72:72. U sledećem napaduHajns je promašio novi zicer za Olimpijakos, a Braun za preostale tri sekunde doneo pobedu ekipi iz Sijene.

Montepaskiju je ovo bila četvrta pobeda u Top 16, a Olimpijakosu treći poraz. Hajns i Spanulis su sa po 13 poena bili najefikasniji u poraženom timu, dok je Bobi Braun sa 22 poena vodio Montepaski do pobede. Rašić je na terenu proveo pet minuta, bez poena.

Grupa F

Himki - Makabi 88:67Fenerbahče - Kaha Laboral 75:97Olimpijakos - Montepaski 72:74Bešiktaš - Barselona 59:73

Tabela: Kaha Laboral i Montepaski 4-0, Himki i Barselona 3-1, Olimpijakos, Makabi 1-3, Bešiktaš i Fenerbahče 0-4.

Grupa E:

Bamberg - Efes 76:94Unikaha - Real Madrid 64:72Žalgiris - CSKA Moskva 70:87Alba - Panatinaikos 73:79

Tabela: CSKA i Real 4-0, Efes i Panatinaikos 3-1, Žalgiris i Unikaha 1-3, Bamberg i Alba 0-4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track