Košarkašice Partizana za titulu, istoriju i malu Tijanu
Foto: Www.kosarka24.rs

Finale plej-ofa

Košarkašice Partizana za titulu, istoriju i malu Tijanu

Košarka -
Crno-bele bi pobedom u trećem meču plej-ofa završile sezone bez poraza i sa triplom krunom

BEOGRAD - Košarkašice Partizan Galenike nalaze se pred osvajanjem titule prvaka i ulaskom u istoriju kao prva neporažena ekipa u celoj sezoni.

Tim koji vodi Marina Maljković od 18 časova u novobeogradskoj Hali sportova igra treći meč finalne serije prvenstva Srbije protiv ekipe Radivoj Korać i ukoliko trijumfuju, "crno-bele" će sezonu završiti sa neverovatnim učinkom od 32 pobede bez poraza i sa triplom-krunom.

Iako će i na ovom duelu biti apsolutni favoriti, Maljkovićeva ne želi da njene igračice u meč uđu misleći da je sve gotovo.

"Posao još nije završen. Još uvek nismo šampioni. Nakon 2-0 svakako da smo favoriti, ali nismo i uspavani. Želimo ulazak u istoriju", rekla je Maljkovićeva.

Trener crno-belih dama pozvala je "grobare" da dođu u što većem broju, kako da potvrde podršku koju su davali tokom cele sezone tako i da pomognu u humanitarnoj akciji pomoći Tijani Ognjanović.

"Nadam se da će biti takva situacija da grobari dođu na utakmicu u velikom broju i pokažu sve ono što su pokazivali ove sezone kada su grobari i ženska košarka u pitanju."

S obzirom da je ulaz na utakmice "crno-belih" dama besplatan, navijači će moći da ostavljanjem priloga u posebno obeležene kutije pored kojih će biti članice mlađih kategorija "crno-belih", pomognu maloj Tijani da što pre dobije novo srce.

Iako su u nezavidnoj situaciji posle prva dva meča finala, u Koraću ne pomišljaju na predaju. Spremaju su sa željom da produže seriju.

"Spremamo se za treću utakmicu kao i za svaku do sada, sa željom da se pobedi bez obzira ko je rival. Nekad smo uspevali, nekad ne. Ako je suditi po drugoj utakmici nadam se da su devojke svesnije svojih kvaliteta. Naravno, ne treba potcenjivati Partizan, dovoljno je videti roster i shvatiti sa kakvim kvalitetom raspolažu", rekao je trener "Žućkovih naslednica" Miloš Pavlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track