MALJKOVIĆEVA: Paklen rad pred Evropsko prvenstvo

Košarkašice isplanirale leto

MALJKOVIĆEVA: Paklen rad pred Evropsko prvenstvo

Košarka -
Maljkovićeva će na poziv ministarke omladine i sporta Alise Marić u petak posetiti Vrbas, gde će obići devojke iz gimnazije „Žarko Zrenjanin“ koje su osvojile srebro na Svetskom prvenstvu srednjih škola na Kipru

Selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković zakazala je za 28. april početak priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Šampionat Starog kontinenta na programu je od 15. do 30. juna, a naša reprezentacija igraće u grupi C sa domaćinom, Velikom Britanijom i Letonijom.

"Sa pripremama počinjemo istog datuma kao i prošle godine, kada smo se spremale za kvalifikacije. Radićemo na Zlatiboru. Za neke igračice će to biti prilika za oporavak posle napornih sezona, za druge nagrada za dobre igre, a za treće uvođenje u sistem rada reprezentacije, pošto nisu imale do sada priliku da rade sa mnom. Očekuje nas vredan rad i brojni sastanci", istakla je Maljkovićeva.

Prvi deo priprema srpske košarkašice će odraditi na Zlatiboru, a potom sledi povratak u Beograd 6. maja, gde će nastaviti sa radom, a tada će se ekipi priključiti ostale reprezentativke.

"Tokom priprema na Zlatiboru sa nama će biti i šest nagrađenih mladih trenera, koji će dobiti priliku da gledaju kako radimo. Oni su zaslužili da budu tu. Pratiće rad seniorske reprezentacije da bi u narednom periodu mogli da sprovode sve to u svojim klubovima, ali i mlađim reprezentativnim selekcijama", naglasila je selektorka.

Maljkovićeva će na poziv ministarke omladine i sporta Alise Marić u petak posetiti Vrbas, gde će obići devojke iz gimnazije „Žarko Zrenjanin“ koje su osvojile srebro na Svetskom prvenstvu srednjih škola na Kipru. Na taj način ona će uzeti učešće i u akciji fer-pleja u sportu koju je pokrenulo Ministarstvo omladine i sporta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track