NEDOSTAJE VESTBRUK: Brejk Hjustona u Oklahomi

NBA

NEDOSTAJE VESTBRUK: Brejk Hjustona u Oklahomi

Košarka -
Kevin Durent je ostao usamljen posle povrede Rasela Vestbruka tako da njegovih 36 koševa nije imalo nikakvog efekta na konačni ishod

NJUJORK - U petoj utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Hjuston je jutros u Oklahomi savladao domaćina sa 107:100 i smanjio prednost protivnika na 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Najzaslužniji za brejk Hjustona bio je Džejms Harden sa 31 košem, od čega je pogodio sedam "trojki" iz devet pokušaja. Uz Hardena veliki doprinos neočekivanoj pobedi Hjustona dao je Turčin Omer Ašik koji je utakmicu završio sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti.

Na suprotnoj strani Kevin Durent je ostao usamljen posle povrede Rasela Vestbruka tako da njegovih 36 koševa nije imalo nikakvog efekta na konačni ishod.

Naredni meč igraće se u noći između petka i subote u Hjustonu u kojem će domaćin imati priliku da obezbedi "majstoricu" i povratak u Hjuston.

Podvig sličan Hjustonovom načinio je i Boston savladavši kao gost Njujork Niks sa 92:86.

Boston je tako poveo sa 3:2 u četvrtfinalnoj seriji, ali Istočne konferencije, i ukoliko u petak uveče bude uspešniji na svom terenu postaće drugi polufinalista plej ofa Istoka, pošto se tamo već plasirao Majami.

Sa 16 poena i 18 skokova Kevin Garnet je bio dominantna figura u njujorškom Medison Skver Gardenu, ali ništa manji doprinos pobedi "Kelta" nije dao ni kvartet Džef Grin, Brendon Bas, Džejson Teri i Pol Pirs.

Sa 18 koševa Grin je bio najefikasniji pojedinac Bostona. Poen manje ubacili su Bas i Teri, dok je Pirs utakmicu završio sa 16 koševa.

Na suprotnoj strani odskočili su Karmelo Entoni sa 22 i Rejmond Felton sa 21 poenom.

Jedinu pobedu kao domaćin jutros je ostvarila Indijana savladavši Atlantu sa 106:83. Indijana je tako povela sa 3:2 u seriji, ali Atlanta je u znatno boljem položaju od Njujorka, pošto je u 6. utakmici domaćin.

Imajući u vidu činjenicu da su oba tima do sada maksimalno koristila prednost domaćeg terena, može se očekivati da će odluka o pobedniku ovog duela pasti u "majstorici" koja će se igrati u Indijanapolisu.

Rezultati:

ISTOČNA KONFERENCIJA:

Njujork - Boston 82:92 (2:3 u seriji)

Indijana - Atlanta 106:83 (3:2)

ZAPADNA KONFERENCIJA:

Oklahoma - Hjuston 100:107 (3:2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track