VESELO U VUKOVARU: Navijači sa košarkašicama slavili novu pobedu
Foto: Fiba

Kakva podrška za srpski tim

VESELO U VUKOVARU: Navijači sa košarkašicama slavili novu pobedu

Košarka -
Juniorke Srbije ostvarile su i treću pobedu na EP savladavši Švesku s 58:44

VUKOVAR - Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije, igračice do 18 godina, plasirala se sa prvog mesta u drugu fazu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.Srbija je u meču poslednjeg trećeg kola grupe C savladala Švedsku sa 58:44 (9:4, 16:21, 20:10, 13:9) u meču odigranom u Vukovaru. Naša selekcija je ponovo imala veliku podršku navijača.

Junakinja meča bila je Aleksandra Crvendakić koja je meč završila sa tripl-dabl učinkom od 11 poena, 11 skokova i 10 asistencija.Posle trijumfa protiv selekcije Švedske, izabranice selektora Zorana Kovačića, prenele su četiri boda u novofrmiranu grupu F što će im znatno olakšati borbu za plasman u četvrtfinale. Srpske juniorke su imale velikih problema u napadu tokom prvih 20 minuta duela u Vukovaru, ali su u nastavku meča znatno popravile procente šuta, što je uz sjajnu igru u odbrani bilo sasvim dovoljno za treći uzastopni trijumf na šampionatu.

Srbija se sada seli u Vinkovce, gde će igrati drugu fazu prvenstva. Rivali će po svemu sudeći biti Francuska, Italija i Slovenija."Teška utakmica, rovovska borba, sa dosta kontakta iz koje smo izašli kao pobednici. Nije nas nikako služio šut u prvom poluvremenu, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto. Najvažnije da u sledeću fazu šampionata prenosimo sva četiri boda kao što smo planirali i pre početka tunira. Sutra se selimo u Vinkovce gde ćemo se u sledeće tri utakmice boriti za plasaman u četvrtfinale", istakao je Zoran Kovačić, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.SRBIJA: Ćorda 6, Stevanović, Rodić, Piper 2, Luković 4, Spasojević, Mandić 14, Crvendakić 11, Maletić 2, Vojinović 4, Stanković 12, Ćirić 2.ŠVEDSKA: Erikson 5, Rozendal 2, Linden, Garderid 3, A. Lunkvist, Paulson 9, Agren, Hanson 8, M. Lunkvist 4, Pric 4, Kanci 9, Mirković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track