VELIKI KORAK KA PLEJ OFU: Partizan posle drame bolji od Olimpije
Foto: Saša Pavlić

Derbi

VELIKI KORAK KA PLEJ OFU: Partizan posle drame bolji od Olimpije

Košarka -
Košarkaši Partizana su u 17. kolu regionalne ABA lige savladali ljubljansku Olimpiju (81:74)

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu ljubljanske Olimpije sa 81:74 (24:22, 14:17, 16:11, 27:24), u utakmici 17. kola regionalne ABA lige.

Crno-beli su ostvarili izuzetno značajan, 10. uspeh ove sezone, i pobedom nad direktnim konkurentom napravili korak bliže plasmanu u plej-of. Olimpija je pretrpela deveti poraz i smanjila šanse u nastojanju da ostvari taj cilj..

Prva čertvrtina

Olimpija je bolje počela meč u punom Pioniru, povela je ekipa trenera Aleša Pipana sa 4:0, ali je domaći tim uspeo da serijom 9:0, povede sa pet poena prednosti. Od tada se igralo ujednačeno, a Partizan je imao minimalnu prednost. Po isteku sedmog minuta bilo je 17:14 za Beograđane.

Utakmici u dvorani Pionir prisustvuju selektor Srbije Aleksandar Đorđević i njegov asistent Jovica Antonić, koji iz lože posmatraju dešavanja na terenu.

Na isteku desetog minuta srpski tim je vodio 24:22.

Druga četvrtina

Slovenački predstavnik je u 12. minutu drugi put došao u vođstvo posle polaganja Hrovata, a pola minuta kasnije Gagić je bio precizan uz faul, pa je četa trenera Vujoševića lako vratila prednost (29:28). Prva ozbiljnija razlika u korist Partizana došla je u 15. minutu kada je Milosavljević pogodio za 34:28, dok su Murić i i Mahkovic napravili kontra seriju (34:32). Pri rezultatu 38:34 više od dva minuta nije bilo poena ni sa jedne strane, Omić je sa slobodnih bacanja još jednom približio svoju ekipu domaćinu.Olimpija je bolje odigrala kraj prvog poluvremena pa je na isteku dve četvrtine povela 39:38.

Treća četvrtina

Na početku drugog poluvremena nastavljena je rezultatska klackalica, tvrd meč u Pioniru, bez lakih poena. Partizan ne kažnjava promašaje Olimpije. Tri minuta pre kraja treće četvrtine ekipa Duška Vujoševića pravi mini-seriju od 6:0 preko Mačvana i Gagića za plus četiri (50:46).

U finišu trojku za Partizan postiže Mačvan, a zatim je u slovenačkom timu uzvratio Prepelič (54:50).

Četvrta četvrtina

Prepelič se pretplatio na trojke, tako da se Partizanova prednost ponovo topila do "-3" (56:53). Veliki problem za trenera Duška Vujoševića bila je četvrta lična greška kapitena Milosavljevića već u 31. minutu, a upravo je on svoju ekipu trojkom probudio za 59:55, a zatim povezao pet poena u nizu, tako da su crno-beli napravili još jednom manje odvajanje od protivnika (61:55). Ono što je od ruke išlo Olimpiji jesu šutevi za tri poena, a u tome, uz Prepeliča, prednjačio je Salin koji je pet minuta kraja susreta vratio svoj tim na "-2", a onda je Omić poravnao za novu dramu (63:63).

U poslednja dva minuta Partizan je ušao sa poenom prednosti 70:69, a Omić je je tada pogodio za novo vođstvo gostiju. Andrić je međutim vratio vođstvo domaćima. Nešto manje od minut i po pre kraja Milutinov je pokupio promašaj, a Dino Murić je zaradio tehničku grešku. Partizan je ubacio sva tri penala, a potom je u Andrić trojkom doneo ključnu prednost 78:71, koju je smanjio Marinović trojkom.

Dvadeset sekundi pre kraja Milosavljević je zapečatio sudbinu meča u punom Pioniru.

Tok utakmice

Duel od ogromnog značaja u borbi za plej of

Duel crno-belih i vicešampiona Slovenije nosi sa sobom veliki značaj u borbi za plasman u plej-of ABA lige.

"Naša situacija na tabeli je prilično bolja nego pre par nedelja, ali će umnogome zavisiti od rezultata ovog meča. Olimpija je naš direktan konkurent u borbi za plej-of. Njene poslednje utakmice, ne samo protiv Crvene zvezde, već i protiv Cedevite, govore o kvalitetu tima, koji je još evidentan i sigurno će doći u Beograd da traže svoju šansu".

"Mi jesmo u rastu forme, poboljšanju igre i vraćanju igrača iz povrede. Ne želim da se ponavljam i da to bude stalno isto, ali mi u svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno motivisani i da o svakoj utakmici mislimo da zavisimo od nje", podvukao je trener Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track