(VIDEO) ISTORIJSKO VEČE ZA CRVENO-BELE: Partizanovci poslali Zvezdu u TOP 8 Evrolige
Foto: Euroleague.net

Fener bolji od Efesa

(VIDEO) ISTORIJSKO VEČE ZA CRVENO-BELE: Partizanovci poslali Zvezdu u TOP 8 Evrolige

Košarka -
Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Efes 90:86 u meču 13. kola Grupe E TOP 16 faze Evrolige i time "overili" plasman Crvene zvezde u četvrtfinale.

Uoči poslednjeg kola crveno-beli na četvrtom mestu u grupi imaju sko 7-6, a Efes na petom 6-7. Čak iako Zvezda izgubi u Zagrebu, a Efes savlada Panatinaikos, pa te dve ekipe završe takmičenje sa istim učinkom (7-7), dalje bi išao srpski šampion zbog boljeg bilansa u međusobnim duelima.Fenerbahčeu današnja pobeda ništa ne znači, jer je još ranije obezbedio prvo mesto u grupi. Ipak, tim koga predvode "partizanovci", trener Željko Obradović i Bogdan Bogdanović, kao i bivši igrači Zvezde Nikola Kalinić i Pero Antić, učinio je veliku uslugu "Delijama", jer su crveno-beli prvi put u istoriji među osam najboljih u Evropi!Fener je, dakle, direktno eliminisao iz daljeg takmičenja gradskog rivala, a do večerašnjeg trijumfa, 11. u 13 utakmica TOP 16 faze, došao je oslabljen neigranjem Jana Veselog.

Dakle, Željko Obradović nije imao milosti prema svom kumu Dušanu Ivkoviću, treneru Efesa.

Iako je Fenerbahče je imao veliku prednost na početku poslednje deonice, od čak 18 poena (79:61), završnica je bila uzbudljiva. Ipak, domaćin nije dozvolio preokret.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Luiđi Datome sa 24 poena i Bogdan Bogdanović sa 21. Pero Antić je dodao 13, Nikola Kalinić sedam...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track