ČUVENI ARGENTINAC, ŠAMPION SVETA IZ 1986. GODINE, GOVORI ZA KURIR: Srbija je dobar tim, niste vi slučajno došli u Katar (VIDEO)
Foto: Profimedia

komplimenti

ČUVENI ARGENTINAC, ŠAMPION SVETA IZ 1986. GODINE, GOVORI ZA KURIR: Srbija je dobar tim, niste vi slučajno došli u Katar (VIDEO)

Mundijal 2022 -

Specijalni izveštači iz Katara: Dejan Ignjatović, Aleksandar Radonić i Dado Đilas

Ekipa Kurira u fan zoni Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) srela je legendu argentinskog fudbala - Nerija Alberta Pumpidoa.

Nekdašnji golman Gaučosa i čovek koji je bio svetski prvak 1986. godine na Svetskom prvenstvu u Meksiku govorio je za Kurir o dometima reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru.

- Srbija ima dobru ekipu. Niste se slučajno ovde pojavili. Imate potencijal. Ja nisam branio za Argentinu na Svetskom kupu u Italiji, tako da nisam bio učesnik meča protiv Jugoslavije. Ali, naravno, sećam se te utakmice. Srećno smo vas prošli na penale i stigli do finala na Mundijalu - istakao je Pumpido.

02:05

Ekskluzivno: Neri Pumpido za Kurir

Neri Alberto Pumpido (65) danas radi kao direktor razvoja u Južnoameričkoj fudbalskoj konfederaciji. Po tome kako se kolege iz Argentine ophode prema njemu zaključujemo da je i dalje veoma cenjen i poštovan, ne samo u toj zemlji, već i celoj Latinskoj Americi.

Pumpido je sa Argentinom bio svetski prvak 1986. godine, kada je ta reprezentacija pobedila Nemačku rezultatom 3:2. Lider tog tima bio je Maradona, a pored Pumpidoa, igrali su još Buručaga, Valdano, Pasarela, Batista, Bukini...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track