NEMCI SE IZVUKLI SA IVICE AMBISA! Španija i Nemačka podelile plen, bod po meri oba rivala
Foto: Profimedia

katar 2022

NEMCI SE IZVUKLI SA IVICE AMBISA! Španija i Nemačka podelile plen, bod po meri oba rivala

Mundijal 2022 -

Najveći derbi grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru je završen bez pobednika: Španija - Nemačka 1:1 (0:0). Meč je okončan podelom plena,a bod je po meri oba rivala, nakon što je prethodno Japan izgubio minimalnim rezultatom od Kostarike u prvom meču drugog kola E grupe.

Španci su bili bolji što se tiče poseda lopte, imali su i neke udarce preko Ferana Toresa, pogodio je prečku Dani Olmo već u sedmom minutu, mada je tad udarac prosledio na okvir gola Manuel Nojer. Nemci korektni, ali ništa više od toga, uz napomenu da im je poništen gol Antonija Ridigera zbog ofsajda u finišu prvog poluvremena.

Morata je doveo Špance u vođstvo posle sat vremena igre, fantastičnim potezom posle centaršuta Đordija Albe. Šutirao je spoljnim felšom iz prve i iskusni golman Nojer je bio potpuno nemoćan.

Kolosalnu priliku za izjednačenje Nemci su imali u 73. minutu, ali se tada Musijala obrukao i promašio nemoguće, jer je praktično napucao loptu u golmana Simona.

Međutim, desetak minuta kasnije, Musijala se kao asistent donekle iskupio za veliki promašaj. U 83. minutu je posle njegovog dodavanja izjednačenje doneo topovskim udarcem Filkrug, koji je tako spasao Nemce da se praktično nađu pred ponorom. Robusni napadač Verdera iz Bremena je tako postao spasilac četvorostrukog svetskog prvaka!

Nemačka
foto: Profimedia

U petom minutu sudijske nadoknade, veliku priliku za potpuni preokret je imao "rezervista" Nemačke Liroj Sane koji je bio u nezadrživom prodoru, ali u odsudnom trenutku nije bio najprisebniji, pa je utakmica završena nerešeno, što je i najrealniji ishod.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Derbi grupne faze Mundijala u Kataru je završen nerešeno.

90+5. minut - Velika prilika Liroja Sanea da dođe do potpunog preokreta. Aane je bio u nezadrživom prodoru, ali nije reagovao kako treba u odsudnom trenutku.

89. minut - Morata je bio u dobroj poziciji, nakon što je izbegao ofsajd poziciju, ali nije najbolje reagovao pred golom Nemaca i izborio je samo korner.

83. minut - GOL - 1:1 - Filkrug! Proradila je "nemačka mašina" u Kataru, Filkrug donosi izjednačenje! Za razliku od Musijale, bio je precizan iskosa sa desne strane, jer je iz blizine topovskim udarcem zatresao mrežu! Musijala se sada donekle iskupio za veliki promašaj, jer je bio asistent!

73. minut - Kolosalna šansa za Nemačku, ali je Musijala promašio nemoguće. Bio je sam pred golmanom Simona, ali je Musijala očajno šutirao, jer je praktično napucao golmana španskog tima!

65. minut - Opasan kontranapad Španije, ali je Asensio loše šutirao i lopta odlazi daleko iznad gola!

Alvaro Morata
foto: Profimedia

62. minut - GOL - 1:0 za Španiju - Morata! Španci dolaze do predosti, posle fantastičnog poteza Morate, koji je posle centaršuta Đordija Albe sa leve strane, spoljnim felšom "iz prve" na efektan način savladao Nojera!

59. minut - Sada su zapretili Španci. šutirao je Olmo, ali je golman Nojer siguran!

Nemačka
foto: Profimedia

56. minut - Velika šansa za Nemce koju ne koristi Kimih, čiji je udarac zaustavio golman Španije Simon. Prethodno su Španci napravili veliku grešku prilikom pokušaja da iznesu loptu pod svog gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme

45. minut - Novi pokušaj Ridigera iskosa sa desne strane, ali nije bilo problema za golmana Španije Simona.

40. minut - Ridiger je glavom zatresao mrežu posle centaršuta Kimiha, ali je gol Nemaca, posle VAR intervencije, poništen zbog očiglednog ofsajda!

36. minut - Ponovo Tores u šansi, pucao je iskosa, ali ga je blokirao Musijala.

26. minut - Uzbuđenje odmah na drugoj strani, ali Feran Tores nije reagovao na najbolji način, pa nije bilo opasnosti za nemačkog golmana Nojera.

25. minut - Nemci su ponovo zapretili preko Gnabrija, ali lopta odlazi pored gola posle njegovog udarca.

22. minut - Oštar udarac fudbalera Barselone Žordija Albe, ali lopta odlazi pored gola Nemačke.

10. minut - Velika šansa za Nemce, Gnabri je bio u opasnom naletu, ali se ispostavilo da je bila ofsajd pozicija.

7. minut - Prvo veliko uzbuđenje, lopta dolazio do Danija Olma, koji je odlično opalio sa 16-17 metara. golman Nemačke Nojer uspeo vrhovima prstiju da zakači loptu, tamman toliko daa spase gol! Olmo je pogodio samo prečku!

1. minut - Počela je najveća utakmica grupne faze na Mundijalu u Kataru.

Nemačka Španija
foto: Profimedia

Najveći meč prve faze Svetskog prvenstva u Kataru odigraće u nedelju od 20 časova na stadionu ''Al Bajt'' u Al Koru fudbaleri Španije i Nemačke u drugom kolu E grupe. Posle neočekivanog poraza Japana od Kostarike, Nemci i sa bodom iz duela sa Špancima ostaju u igri za osminu finala, a čak i da izgube, opet će imati teoretske šanse.

Španija - Nemačka 1:1

Stadion: Al Bajat u Al Koru. Sudija: Dani Makeli (Holandija). Strelci: 1:0 Morata (62), 1:1 Filkrug (83)

Španija (4-3-3): Simon – Karvahal, Rodri, Laport, Alba – Buskets, Gavi, Pedri – Feran Tores, Olmo, Asensio. Selektor: Luis Enrike.

Nemačka (4-2-3-1): Nojer – Kerer, Zile, Ridiger, Raum – Kimih, Gorecka – Gnabri, Gundogan, Musijala – Miler. Selektor: Flik.

Španci su Svetsko prvenstvu u Kataru započeli u velikom stilu i veoma efikasno pošto su savladali u prvom kolu Kostariku sa 7:0. Bio je to prvi put od 2006. da je ''crvena furija'' uspela da pobedi u prvom meču na Svetskom prvenstvu.

Sa tri boda Španija je trenutno na prvom mestu u grupi, a pobedom protiv Nemačke večeras bi osigurala plasman u osminu finala pošto bi je u poslednjem kolu čekao duel protiv Japana.

Ekipa selektora Luisa Enrikea željna je dobrog rezultata na Svetskom prvenstvu pošto je ''crvena furija'' posle titule 2010. u Južnoj Africi imala težak period na naredna dva Mundijala. U Brazilu 2014. godine Španija nije ni uspela da izađe iz grupe, dok je četiri godine kasnije u Rusiji eliminisana u osmini finala posle penala upravo od selekcije domaćina.

Nemačka je u Rusiji kao branilac titule ispala već u grupnoj fazi, a ni početak u Kataru nije baš obećavajući za ''pancere''. Iako su protiv Japana bili apsolutni favoriti, pa čak i vodili posle prvog poluvremena, Nemci su taj meč izgubili pošto su uporni ''samuraji'' uspeli da načine preokret, a strelac pobedonosnog gola bio je bivši Partizanov igrač Takuma Asano.

Razumljivo, Hansi Flik nije bio zadovoljan posle meča u kojem su Nemci propustili priličan broj šansi, a ''pancere'' tek očekuje danas ogroman ispit protiv Španije u kojem nemaju drugog izbora osim pobede ako misle da zadrže šanse za plasman u osminu finala.

Selektor Španije Luis Enrike nema kadrovskih problema pred duel sa Nemcima, a verovatno će se odlučiti za istu startnu postavu koja je ubedljivo savladala Kostariku, što znači da će u ofanzivi biti trio Tores-Asensio-Olmo.

Što se tiče Hansija Flika, nije mogao u porazu od Japana da računa na povređenog Liroja Sanea, a veliko je pitanje da li će krilni igrač biti u timu za Španiju iako je trenirao poslednjih dana. Flik će verovatno kao i njegov kolega na suparničkoj klupi odlučiti da startna postava ''pancera'' bude ista kao i protiv Japana.

Poslednji put su ova dva tima igrala u Ligi nacija pre dve godine kada su Španci u poslednjem kolu grupe slavili sa 6:0.

Poslednji put na Svetskom prvenstvu sastali su se u polufinalu 2010, kada su Španci zahvaljujući minimalnoj pobedi otišli u finale i potom prvi put postali prvaci sveta, dok Nemci nemaju pobedu protiv Španaca u poslednja tri meča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track