PEŠIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA: Njih dvojica definitivno ne putuju na Mundobasket!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

maler

PEŠIĆ POTVRDIO PISANJE KURIRA: Njih dvojica definitivno ne putuju na Mundobasket!

Mundobasket -

Selektor Srbije Svetislav Pešić potvrdio je da košarkaši Partizana Alen Smailagić i Uroš Trifunović neće igrati na predstojećem Mundobasketu.

"Kao što se zna, neke igrače nije zaobišla nesreća sa povredama. Jaramaz je morao ranije da završi svoju ulogu u ekipi. Na Smailagića na žalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je zgubio 6-7 kilograma i nije uopšte bio u treningu. Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu", rekao je Pešić.

Kurir je to pre tri dana i najavio:

Pešić je otkrio da se Stefan Jović priključio ekipi.

"Sada smo dosta dobro. Priključio se Stefan Jović, njegovo znanje i iskustvo sigurno mnogo znače ovom mladom timu. Donosi nam sigurnost. Njega čekamo da dođe u fizičku spremu koja je potrebna za turnir kao što je Svetsko prvenstvo. Momci su dobri, imamo sreću da imamo dobar medicinski staf, da imamo dovoljno medicinske pomoći. To je za sada sve u redu, ali da kažemo da nas zaobiđu povrede i onda je manje-više sve u našim rukama", rekao je selektor.

Srbija u sredu u trećoj zvaničnoj pripremnoj utakmici dočekuje Portoriko u beogradskoj Areni.

Podsetimo, Mundobasket 2023. počinje 25. avgusta, a naša reprezentacija igraće u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track