JUNAKINJA: Hrabra srpska reprezentativka u kajaku spasla život samoubici!
Foto: Fejsbuk

Drama sa hepiendom

JUNAKINJA: Hrabra srpska reprezentativka u kajaku spasla život samoubici!

Ostali sportovi -
Prišla sam tom čoveku. Bio je modar, uplašen, skoro bez svesti. Pokušala sam da mu kažem da se uhvati za čamac. Nije reagovao, bio je u čudnom stanju, nikada pre u životu nisam videla da neko tako izgleda, pričala je Sandra

SREMSKA MITROVICA - Juniorska prvakinja Srbije u kajaku i srpska reprezentativka Sandra Polovina (17) postala je heroj Sremske Mitrovice pošto je minulog vikenda iz hladnih talasa Save izvukla čoveka koji je pokušao da izvrši samoubistvo.

Sve se dogodilo u nedelju na Bogojavljanje, kad je jedina došla na trening po hladnom i vetrovitom vremenu. Tokom treninga kod teretnog mosta između sremske i mačvanske obale primetila je mnoštvo ljudi na ogradi mosta.

"Vikali su mi da je na sredini reke čovek koji se davi, da ne zna da pliva i da mu treba pomoć. Strahovala sam da ne prevrne čamac i da ne potonemo zajedno, ali kao da mi je nešto govorilo da ja moram da mu pomognem, inače ću se ceo život kajati zbog toga", rekla je Polovina.

Sandra je pomažući drugome ugrozila i svoj život.

"Duvao je jak vetar, pravio velike talase, a čamac je nestabilan. Prišla sam tom čoveku. Bio je modar, uplašen, skoro bez svesti. Pokušala sam da mu kažem da se uhvati za čamac. Nije reagovao, bio je u čudnom stanju, nikada pre u životu nisam videla da neko tako izgleda. Rekla sam mu da se uhvati za čamac, da ćemo zajedno da dođemo do obale. Veslala sam do poslednjeg atoma snage. Sve je to trajalo dvadesetak minuta. On je spao s čamca, pa sam se vraćala po njega", ispričala je Sandra.

Polovina ni danas ne zna kak ose zove čovek.

"Stigli smo do obale gde su nas čekale Hitna pomoć i policija. Posle svega sam otišla u bolnicu, u kojoj su mi rekli da je čovek zbrinut na neuropsihijatriju i to mi je bilo najvažnije", završava Sandra Polovina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track