Ruski rekorder bi da pliva za Srbiju! Čavić: Dobro razmisli, šta ćeš ovde?!
Foto: Rojters

Bivši šampion čeka naše državljanstvo

Ruski rekorder bi da pliva za Srbiju! Čavić: Dobro razmisli, šta ćeš ovde?!

Ostali sportovi -
Arkadij Vjačanin, osvajač brojnih medalja, izrazio je želju da ubuduće na svim takmičenjima nastupa pod srpskom zastavom

Ruski plivač Arkadij Vjačanin (30), aktuelni svetski rekorder na 200 metara leđno, želi da ubuduće nastupa za Srbiju! Plivački savez Srbije obradovala je ova vest, pa su čelnici našeg plivanja objavili da su pokrenuli proceduru da Rus dobije naše državljanstvo, te da je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić procenio da to predstavlja interes Srbije i poslao predmet na rešavanje po hitnoj proceduri.

Dosta mu je Rusije, hoće u Srbiju... Arkadij Vjačanin
Dosta mu je Rusije, hoće u Srbiju... Arkadij Vjačanin

Na olimpijsku medalju- Uvereni smo da će Vjačaninovi rezultati predstavljati značajno poboljšanje naših reprezentativnih performansi. Naročito će dragoceno biti njegovo učešće u mešovitoj štafeti uz Velimira Stjepanovića, Ivana Lenđera i Čabu Silađija, koje bi nas približilo osvajanju medalje na Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu, a time bismo ostvarili značajan uspeh za srpski sport u celini. Plivački savez Srbije će pokrenuti propisane procedure kod FINA kako bi se i njegovo sportsko državljanstvo promenilo - ističe se u saopštenju Plivačkog saveza Srbije.Ipak, U Srbiji svaka bajkovita priča mora da ima i svoj drugi deo, pa je tako naš proslavljeni šampion Milorad Čavić zakuvao stvar i poručio Vjačaninu da dobro razmisli pre nego što dođe da pliva pod zastavom Srbije.

Plivački nomad- Razumem razloge za tvoju odluku da napustiš Rusku plivačku federaciju, ali molim te da razmisliš o drugim federacijama pre Plivačkog saveza Srbije. To je leglo korupcije, nesposobnosti, i njegov predsednik bi pre trebalo da se nađe pred zatvorom nego da donese još neku odluku u interesu srpskog plivanja. U ovom trenutku Savez piše čekove bez pokrića i daje obećanja koja ne može da ispuni. Zbog toga bi mogao da postaneš plivački nomad po drugi put - poručio je Čavić Vjačaninu preko Tvitera.

Vanja UdovičićSVE U DOGOVORU S RUSIMAMinistarstvo omladine i sporta potvrdilo je da je upućena molba da se Vjačanin primi u naše državljanstvo s obzirom na to da je svetski rekorder na 200 metara leđno u malim bazenima i evropski rekorder na 100 metara leđno u malim bazenima. Ministar Vanja Udovičić naglasio je da je sve urađeno po propisima i da je o celom slučaju konsultovan i predsednik Plivačkog saveza Rusije, koji je dao saglasnost da Vjačanin pliva za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track