Zajedno do Londona!

Svi na jednom mestu

Zajedno do Londona!

Ostali sportovi -
Odbojkaške selekcije Srbije istog dana počele pripreme za kvalifikacione olimpijske turnire

Pokažite da ste šampioni.Ženska i muška odbojkaška reprezentacija Srbije okupile su se juče, pred početak priprema za kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Londonu. Takmičenja u Turskoj i Bugarskoj startuju početkom maja i to su prve šanse za plasman evropskih šampiona na najmasovniju sportsku manifestaciju.

- Interesuju nas samo mečevi u Bugarskoj, ne razmišljamo o alternativi u Japanu. Svesni smo kroz kakav period treba da prođemo, moramo biti strpljivi. Dueli s domaćinom i Španijom pravi su izazov i velika šansa za mlade igrače, jer u ovom timu trenutno nema toliko iskusnih pojedinaca - izjavio je selektor muške selekcije Igor Kolaković.

Kolega iz tabora šampionki Zoran Terzić ne isključuje mogućnost da njegove igračice vizu za London izbore tek u Japanu, na poslednjoj stanici pred OI.

- Devojke vrlo dobro znaju šta mogu da očekuju u narednom danima. Turnir u Ankari je bukvalno novo prvenstvo Evrope, na kom moramo ponovo da budemo prvi kako bismo ispunili svoj cilj. Svakako imamo kvalitet i pravo da se nadamo da u ekstremno teškom rasporedu možemo biti najbolji. Ipak, ukoliko ne uspemo, nije kraj. Ostaje nam taj Japan i verovatno slabiji rivali - istakao je Terzić.

Nek nas se plaše

Tehničar reprezentacije Srbije Vlado Petković veruje da će uspeti da ostvare cilj i plasiraju se na Olimpijske igre bez obzira na težinu protivnika, ali i da medalja iz prošle godine ipak znači nešto.

- Teže je stići na OI nego učestvovati na samom turniru. Igrači stižu u etapama, i to ipak nije loša stvar. Verujem da ćemo uspeti da se uigramo za prvi meč s Bugarima. Moraju i oni da znaju da smo mi šampioni Evrope - izjavio je Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track