TERZIĆ: Nema slavlja, sad kreću pripreme za EP
Foto: Nemanja Pančić

Sledi novo takmičenje

TERZIĆ: Nema slavlja, sad kreću pripreme za EP

Ostali sportovi -
Moguće je da selekciji priključimo još jednu, eventualno dve nove igračice, ali ovo je sastav koji je najbliži da putuje na prvenstvo Evrope - rekao je Terzić

BEOGRAD - Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić izjavio je da je zadovoljan jer je reprezentacija dobre igre na Svetskom kupu krunisala osvajanjem srebrne medalje i vize za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"Došlo je do promena u reprezentaciji, kvalitet se na pojedinim pozicijama izjednačio i sada veći broj igračica dobija šansu, to je kvalitet više za nas i nešto na šta će morati ostale reprezentacije da računaju. To je jedna od pozitivnih stvari koja nam se desila na Svetskom kupu, pored dobre, osvojene medalje i podatka da smo izborili plasman u Rio", rekao je Terzić po dolasku iz Nagoje.

On je dodao da će rano obezbeđeno učešće na Igrama u Riju omogućiti ekipi da se na vreme pripremi za najvažniji sportski događaj sledeće godine.

Prema njegovim rečima, srpske odbojkašice neće imati previše vremena da slave srebro na Svetskom kupu, jer usko sledi novo veliko takmičenje, prvenstvo Evrope u Belgiji i Holandiji.

"Devojke će u etapama početi pripreme, neke ce dobiti kraći, neke duži odmor. Već u subotu ćemo biti kompletni. Moguće je da selekciji priključimo još jednu, eventualno dve nove igračice, ali ovo je sastav koji je najbliži da putuje na prvenstvo Evrope", rekao je Terzić.

Prvenstvo Evrope biće održano od 26. septembra do 4. oktobra u Belgiji (Antverpen) i Holandiji (Ajndhoven, Apeldorn, Roterdam).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track