BALKANSKI DERBI BEZ POBEDNIKA: Srbija bez najboljih igračica izvukla bod protiv Crne Gore
Foto: Rss.org.rs

Dobar start rukometašica na SP u Danskoj

BALKANSKI DERBI BEZ POBEDNIKA: Srbija bez najboljih igračica izvukla bod protiv Crne Gore

Ostali sportovi -
Ženska rukometna reprezentacija Srbije igrala je sa selekcijom Crne Gore bez pobednika (28:28) u meču prvog kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Danskoj.

Najefikasnija u selekciji Crne Gore bila je Katarina Bulatović sa osam golova, Jovanka Radičević je upisala sedam, a Marija Jovanović šest. U našoj reprezentaciji istakle su se Katarina Krpež i Jelena Živković sa po šest golova.Naša selekcija je u Dansku stigla kao vicešampion sveta, pošto je pre dve godine u Beogradu na SP bila druga.Srbija na ovom SP igra nekompletna pošto su zbog sukoba sa selektorom Sašom Boškovićem nastup otkazale četiri najbolje naše rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić.Srbija sutra u drugom kolu od 18.30 sati igra protiv Mađarske.

"Jako teška utakmica, i ponovo smo pokazali da kad igramo kao tim možemo da očekujemo dobar rezultat. Prvih 15 minuta sam bio zadovoljan kako igramo u napadu, ali ne kako igramo u odbrani. Najbitniji nam je krajnji rezultat, koji je na kraju bio nerešen. Sutra nas čeka izuzetno jaka utakmica protiv Mađarske. Odmah nastavljamo da se spremamo i daćemo svoj maksimum. Pokušaćemo da podižemo nivo posle svake odigrane utakmice. Moramo da vidimo šta u ovoj utakmici nije bilo dobro, da probamo to da ispravimo. I ako nas ovde smatraju autsajderima, to nam je dodatni motiv da pokažemo da možemo da igramo dobro", rekao je posle meča selektor Srbije Saša Bošković. "Mnogo smo srećne što smo se kao ekipa pokazale. Igramo kao prava porodica, ovo je dobar početak i nadam se da ćemo tako i da nastavimo. Dosta nam znači jedan bod, ali sad moramo da se okrenemo utakmici koja nas čeka sutra, da se dobro pripremimo", rekla je Katarina Krpež.

TOK UTAKMICE

I poluvreme

Srbija je dobro ušla u meč i povela 3:0. Crna Gora je smanjila na 3:2, ali je naš nacionalni tim poveo 5:2. Igralo se potom gol za gol, a Crna Gora je iskoristila igračicu više na terenu i u 11. minutu smanjila na 7:6. Srbija je zaigrala angažovanije i u 13. minutu povela 10:7. Crnogorke su serijom od 4:1 u 19. minutu uspele da izjednače na 11:11. U 25. minutu Srbija je ostala bez Jovane Stojiljković, koja je posle jednog oštrijeg starta dobila direktan crveni karton. Usledili su protesti sa klupe Srbije, ali su sudije ostale neumoljive. Crna Gora je zaigrala angažovanije od tog trenutka i u 28. minutu povela 16:13. Posle prvih 30 minuta bilo je 16:14 za Crnu Goru.

II poluvremeCrna Gora vodi 17:16 nakon pet minuta igre u nastavku. Srbija je na startu vezala dva gola, ali nakon pet minuta Marija Jovanović donela prednost Crnoj Gori. Crna Gora je potom održavala prednost od dva do tri gola, a naša selekcija je u 40. minutu smanjila na 20:19. Našoj selekciji su potom isključene dve igračice, a Crna Gora je to iskoristila i u 45. minutu povela 24:20. Srbija je sa tri uzastopna gola smanjila u 51. minutu vođstvo rivala na 24:23. Međutim, usledila je serija grešaka našeg tima, što su Crnogorke iskoristile i povele 26:23. Naša selekcija je uspela da smanji na 26:25, ali su Crnogorke stigle do plus 2 protiv 27:25. Međutim, Srbija je u finišu meča uspela da izvuče bod.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track