IGOR BUTULIJA: Slaviša, zar ti dres Srbije nije svetinja?
Foto: Saša Pavlić

Reakcija na Đukanovićevo napuštanje EP u Poljskoj

IGOR BUTULIJA: Slaviša, zar ti dres Srbije nije svetinja?

Ostali sportovi -
Bruka Smeta mu Stanić? Pa u Realu se razlikuje status Ronalda i ostalih igrača, kaže Igor Butulija na navode da je Đukanović napustio EP zbog povlašćenog položaja golmana reprezentacije

Potez golmana rukometne reprezentacije Srbije Slaviše Ðukanovića, koji je usred Evropskog prvenstva u Poljskoj napustio tim, šokirao je sve.

Potpisi „orlova“... Saigrači žestoko osudili potez Slaviše Đukanovića
Potpisi „orlova“... Saigrači žestoko osudili potez Slaviše Đukanovića

Đukanović, ljut zbog odluke selektora Perića da ga zameni, odlučio je da na ovom takmičenju više ne nastupa za „orlove“. Navodno, nezadovoljan je činjenicom da prvi golman Darko Stanić, iako se kasnije pridružio reprezentaciji, ima bolji status od njega.Nekadašnji as i lider reprezentacije Igor Butulija takođe ne može da pronađe reči opravdanja.Bez opravdanja- Stvar je jednostavna, u svemu mora da postoji sistem, pa i u sportu. Trenerova reč je svetinja i tu nema priče. Za potez Đukanovića nema opravdanja, ostavio je drugove na cedilu. Ne želim preterano da ga kritikujem, čak ga i ne poznajem, ali morao je da ostane s ekipom do kraja. Na klupi, na tribinama, igrao pet ili pedeset minuta, nije važno. Reprezentacija je ispred svega - kaže Butulija i dodaje:

- Pogledajte kakav je kult reprezentacije u ženskoj i muškoj košarci, u vaterpolu... kako te devojke i momci ginu za dres. To je pravi primer.

Butulija: Pogledajte kakav je kult reprezentacije u košarci, vaterpolu... Kako te devojke i momci ginu za dres i kapicu. To je pravi primer
Butulija: Pogledajte kakav je kult reprezentacije u košarci, vaterpolu... Kako te devojke i momci ginu za dres i kapicu. To je pravi primer

Na pitanje da li uzrok zaista leži u tome što Stanić ima privilegovan status, Butulija odgovara:- Ne ulazim u to da li je bilo nešto između Stanića i njega. Međutim, u Realu se čak razlikuje status Ronalda i nekog drugog odličnog igrača. Zna se ko je Ronaldo.Lažni razloziU međuvremenu, Đukanovića su osudili svi reprezentativci, koji su stavili potpis ispod saopštenja Rukometnog saveza, u kojem se kaže:- Njegovu izjavu za neodgovorno ponašanje i lošu organizaciju u reprezentaciji Srbije kao neistinu u potpunosti osuđuju svi igrači i članovi stručnog štaba.

Rukometni savezSELEKTOROVA MORA DA SE POŠTUJERSS će tek posle potpunog izveštaja s EP preduzeti mere povodom „slučaja Ðukanović“.- Začudila me je odluka Ðukanovića da napusti reprezentaciju. Selektor ima pravo da određuje tim, ali ne bih prejudicirao dok ne stignu sve informacije. Tek kad dobijemo pun izveštaj o ovom slučaju, moći ćemo i da zauzmemo stav - rekao je potpredsednik RSS Aleksandar Perović.

Bezobrazluk EHF Priznaje samo englesku latinicu na dresovima SRPSKA SLOVA BI NAS KOŠTALA 1.000 €Mnogo bure se diglo zbog pogrešno napisanih prezimena na dresovima naših rukometaša. Zašto nisu korišćena srpska slova s kvačicama, objašnjava generalni sekretar reprezentacije Nenad Antić:- Treba da se zna da EHF insistira na pismu s engleskog govornog područja, takva su pravila. Mi smo poslali dopis EHF, zamoli smo da nam dozvole da napišemo prezimena našim pismom, ali su oni to odbili. Štaviše, zaprećena kazna za nepoštovanje je čak 1.000 evra po dresu. Mi nismo u mogućnosti da plaćamo takve kazne, pa smo odlučili da ispoštujemo propozicije. Znam da su Hrvati i Crnogorci postupili drugačije i sada rizikuju da ih međunarodna federacija kazni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track