DARKO STANIĆ: Odbijam da budem ministar odbrane!
Foto: AP

Rekao zbogom Srbiji

DARKO STANIĆ: Odbijam da budem ministar odbrane!

Ostali sportovi -
Neće više na gol Odlazim u penziju, ali ne i u politiku. Jesam podržao SNS, međutim, nisam njihov član. To je bilo u svojstvu građanina i ništa više od toga

Darko Stanić više neće braniti za rukometnu reprezentaciju Srbije. Nedavno najbolji golman Evrope odlučio je da ode u penziju posle duge i uspešne karijere. Ministar odbrane, kako su ga nazvali posle osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012, žali zbog kraha „orlova“ na ovogodišnjem šampionatu i za Kurir objašnjava sukob sa Slavišom Ðukanovićem.

- Vreme je bilo da se povučem. Najavio sam to još pre izvesnog vremena, ali sam, eto, prihvatio poziv da branim još na ovom Evropskom prvenstvu. Ponosan sam što sam bio deo ove generacije, koja je svoj vrhunac imala u Beogradu 2012, kada smo osvojili srebrnu medalju. Taj uspeh je bio vredan cele karijere. Reprezentacija je meni dala mnogo, nadam se da sam i ja njoj dao nešto, a uvek sam se trudio da pomognem koliko sam mogao. Znate, rivalitet postoji u klubovima, a u reprezentaciji ga nema, ovde smo svi zajedno - počeo je Darko razgovor za Kurir.

Osvojio evropsko srebro sa reprezentacijom...  Darko
Osvojio evropsko srebro sa reprezentacijom... Darko

Odakle onda sukob s golmanom Đukanovićem, koji je zbog vas demonstrativno napustio EP?

- Zaista ne znam. Nas dvojica nikad nismo imali sukob. Štaviše, nismo imali ni vremena da se upoznamo, odradili smo nekoliko treninga pred Olimpijske igre i sad za ovo Evropsko prvenstvo. Stvarno ne znam šta je problem. Ukoliko se on oseća dobro zato što je rekao neke loše stvari o meni, eto, onda je i i meni drago što se on oseća dobro. Mene, ali i ostale reprezentativce, pogodilo je to što je on napustio ekipu usred takmičenja, ali ne mislim da nas je izdao. Samo ne možemo da shvatimo zašto se tako poneo. Ne pada mi na pamet da mu odgovaram.S obzirom na to da si pristalica SNS i da Aleksandar Vučić traži Gašićevog naslednika, da li je realno da ti nadimak ministar odbrane postane zanimanje?

- Rukometom ću se baviti maksimalno još godinu ili dve, a onda odlazim u penziju. Ima stvari u životu koje su važnije od sporta i želim da se posvetim svemu onome čemu nisam mogao kao profesionalac. Ipak, nijednog trenutka ne vidim sebe u politici. Nisam član nijedne stranke. Podržao sam SNS, ali to je sve bilo u svojstvu građanina i ništa više od toga. Politika me ne zanima i neću se baviti njome, tako da sigurno neću biti ministar odbrane ili sporta.

Podrška kolegamaVATERPOLISTI, SVAKA ČAST!Darko Stanić izneo je impresije o vaterpolistima Srbije.- Ono što već decenijama rade vaterpolisti je neverovatno. Konstantno osvajaju medalje na svim velikim takmičenjima, ali iz iskustva znam da je nešto neopisivo kad medalju uzmeš na svom terenu. U subotu igraju finale Evropskog prvenstva i želim im da osvoje zlato. Nažalost, neću biti u Areni jer imam privatne obaveze koje moram da završim pre odlaska u Katar - kaže Stanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track