(VIDEO) ZAGREB DOČEKAO SVETSKE PRVAKE: Hrvati pozdravili zlatne Barakude
Foto: Printscreen YT

zlato posle 10 godina čekanja

(VIDEO) ZAGREB DOČEKAO SVETSKE PRVAKE: Hrvati pozdravili zlatne Barakude

Ostali sportovi -

Desetine hiljada Zagrepčana dočekalo je danas na Trgu bana Jelačića vaterpolo reprezentaciju koja je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila zlatnu medalju.

Trinaest vaterpolista, selektor Ivica Tucak i stručni štab Hrvatske na Trg bana Jelačića stigao je oko 18.20 u autobusu s otvorenim krovom, a potom su se sa medaljama svetskih prvaka popeli na pozornicu, piše agencija Hina.

"Stvarno smo osećali vašu podršku i to nam je dalo dodatnu snagu u trenucima kada je bilo najteže. Pobedili smo sve najbolje ekipe sveta i zaslužili ovu pobedu", kazao je kapiten Sandro Sukno.

Okupljene je potom pozdravio i selektor Ivica Tucak.

"Oduševljeni smo ovim dočekom i hvala vam na tome. Ako smo vas barem na trenutak ili delić sekunde učinili srećnijim nego ste to bili juče, onda smo i mi srećni", rekao je Tucak.

Vaterpolisti su oko 15.00 prešli madjarsko-hrvatsku granicu, a pritom su izašli iz svojih vozila i slikali se s policajcima.

Hrvatska je do titule prvaka sveta, nakon deset godina čekanja, pošto je sinoć u finalu pobedila domaćina šampionata, selekciju Madjarske sa 8:6.

Beta, printskrin YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track