PUN POGODAK: Sportske igre očarale više hiljada mališana

Takmičenje mladih ujedinilo region

PUN POGODAK: Sportske igre očarale više hiljada mališana

Ostali sportovi -

Ivana Jovanović, ponosna na rezultate u minuloj sezoni, najavljuje nova uzbuđenja širom Srbije

Sportske igre mladih ove godine okupile su više hiljada mališana iz svih krajeva Srbije i besplatno im omogućile takmičenje u svim sportovima. Iako je druženje bilo ispred rezultata, ove sezone je oboreno više rekorda, što je Igre učinilo najuspešnijim u poslednjih nekoliko godina.

Jedna od najzaslužnijih za to svakako je predsednica Sportskih igara mladih Ivana Jovanović.

- Naš osnovni cilj je da se duh Igara širi i da se izborimo za nove dečje osmehe. Ove godine smo uspeli da to pretvorimo u stvarnost i tako dobijemo dodatnu snagu, s obzirom na to da nas je iz godine u godinu sve više - istakla je Jovanovićeva za Kurir, uz zahvalnost našem listu što je redovno izveštavao sa ove masovne dečje manifestacije.

Na međunarodnom finalu Igara u Splitu Srbija je osvojila 30 medalja.

- Ponosni smo na ostvarene rezultate, ali moram istaći da na ovom takmičenju pobeda nije prioritet. Ponosni smo i na motivisanost i borbenost naših mališana. Pokazali su da su zajedništvo i fer-plej važniji od svake pobede.

Sportske igre mladih u 2018. trebalo bi da okupe još veći broj dečaka i devojčica.

- Svako dete koje se prijavi moći će besplatno da učestvuje na Igrama u svom gradu. Kao i ranijih godina, bićemo aktivni širom Srbije - jasna je Ivana Jovanović.

G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track