Najnovije vesti

SPEKTAKL PRED 2.000 MALIŠANA: Mini olimpijske igre u Petrovcu na Mlavi!
Foto: Sportske Igre Mladih

SPORTSKE IGRE MLADIH

SPEKTAKL PRED 2.000 MALIŠANA: Mini olimpijske igre u Petrovcu na Mlavi!

Ostali sportovi

Karavan radosti i prijateljstva u organizaciji Sportskih igara mladih nastavio je svoj put po gradovima Srbije. Posle Požarevca, na red je došao i Petrovac na Mlavi.

Više od 2.000 mališana okupilo se kod Hale sportova u ovom gradu da po prvi put vidi i oseti čaroliju Igara. Odatle su u dugačkoj povorci predvođeni Ivanom Jovanović, predsednicom SIM Srbije, i Duškom Nedinićem, predsednikom opštine Petrovac na Mlavi, prošetali do Centralnog gradskog trga, gde je pred velikim brojem građana održana ceremonija Svečanog otvaranja za za ovaj lepi grad.

Na otvaranju je viđen pravi spektakl. Pored Duška Nedinića i Ivane Jovanović još Goran Ristić, zamenik predsednika opštine, Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine grada, Dejan Marković, predsednik lokalnog Sportskog saveza, Dejan Milošević, generalni sekretar Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi, i Zorica Mijatović, sportski direktor SIM.

Talentovana rukometašica Lea Katić izazvala je oduševljenje svih prisutnih kada se sa bakljom prijateljstva probijala do trga. Usledilo je paljenje plamena, a erupciju radosti kod svih prisutnih izazvala je eksplozija šarenih konfeta koje se letele prepunim Trgom.

Igre pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije u Petrovcu su održane u devet sportova. Za sjajnu organizaciju pobrinuo se veliki broj ljudi SIM iz celog regiona i partneri iz Sportskog saveza grada Petrovca na Mlavi.

1 / 5 Foto: Sportske Igre Mladih

Već u sredu Igre se sele u Zaječar.

“Ovo je zaista nešto posebno, nešto što će deca ali i mi odrasli pamtiti. Hvala Sportskim igrama mladih što su došle u naš grad, osetili smo duh Igara i to je zaista velika stvar. Predsednik naše opštine Nedinić voli sport i svaka čast što je sve vreme bio sa nama. U Sportskim igrama mladih su svi pobednici i to je nešto što je vrlo važno, za odrastanje dece. Pobednici takmičenja će obezbediti put u Beograd, na veliko Državno finale i sasvim besplatno se takmičiti i družiti sa drugom decom iz cele Srbije. Nadamo se da će neka od ekipa iz ovog kraja, koja dođe u Beograd, ostvariti plasman i na Međunarodno finale u Split, kako bi se družili uz more sa vršnjacima iz regiona”, istakao je Dejan Milošević, generalni sekretar Sportskog saveza Petrovca na Mlavi.

Duško Nedinić: Najbolja promocija sporta

"Opština Petrovac na Mlavi je na opšte zadovoljstvo građana po prvi put domaćin Sportskih igara mladih. Ova manifestacija je najbolja promocija sporta, zdravog načina života i naravno najlepša promocija naše opstine jer smo uspeli da u velikoj konkurenciji opština koji su bili kandidati za domaćinstvo budemo izabrani za jednog od domaćina igara. Iskreno se nadam da će se saradnja između opštine Petrovac na Mlavi i organizatora igara nastaviti i u budućnosti na opšte zadovoljstvo i da će sama manifestacija obuhvatiti jos veći broj gradova domaćina, kako iz Srbije, tako i iz celog regiona", istakao je Duško Nedinić, prvi čovek Petrovca na Mlavi.  

predsednik SIM Ivana jovanović sa predsednikom opštine Petrovac na mlavi Duškom nedinićem
predsednik SIM Ivana jovanović sa predsednikom opštine Petrovac na mlavi Duškom nedinićemfoto: Sportske Igre Mladih

kurir.rs / Goran Anđelković

foto: Sportske igre mladih 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...