GDE JE, ŠTA RADI ŠAMPION EVROPE IZ 1979: Mio Perunović rukavice zamenio knjigom!
Foto: promo

iz ringa u biblioteku

GDE JE, ŠTA RADI ŠAMPION EVROPE IZ 1979: Mio Perunović rukavice zamenio knjigom!

Ostali sportovi -

Legendarni bokser Miodrag Mio Perunović, prvak Evrope iz 1979. i najbolji sportista Jugoslavije te godine, prethodnih dana boravio je u Beogradu.

Slavni Crnogorac svojim prisustvom je uveličao tradicionalni bokserski turnir Beogradski pobednik, a tom prilikom se i susreo s ostalim asovima bivše Juge. Čime se danas bavi trofejni bokser i kako gleda na ovaj sport danas, pričao je za Kurir.

- Lepo je opet se videti s velikim prijateljima sa prostora bivše zemlje i pričati o divnim utiscima iz vremena kada smo se aktivno bavili boksom. To je još jedan pokazatelj da smo ostali u odličnim odnosima, a velike zasluge za to pripadaju Nenadu Borovčaninu što nas je okupio na jednom mestu - istakao je Perunović posle druženja s Kačarom, Vujkovićem, Puzovićem i ostalim velikanima jugoslovenskog boksa.

Slavni Mio živi u rodnoj Crnoj Gori i razočaran je boksom u svojoj zemlji. Iako se boksom uspešno bavio od 1972. do 1994, sada tek ponekad uživo pogleda neki boks meč. A rukavice je, kako kaže, zamenio knjigom.

foto: Kurir sport/Goran Anđelković

"Nemam funkciju u crnogorskom boksu, jer tamo nema želje da se nešto popravi, a ja nemam želju da sa takvim ljudima radim. I dalje pomažem moju Budućnost, tamo radim, ali sve je to na niskim granama. Uživam u poeziji. Uvek sam voleo da pišem, pa sam nedavno sve što sam stavio na papir spojio u jednu knjigu. To mi je kao hobi", istakao je Perunović dok je držao svoju knjigu "Štit i mač".

1978. godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu

1979. godine postao šampion Evrope

1979. proglašen za najboljeg sportistu Jugoslavije

1981. bio drugi na prvenstvu Evrope

Perunović ne može da uporedi boks nekad i sad i kaže da jedino Srbija nešto radi na poboljšanju ovog sporta.

"Boks na prostorima bivše Jugoslavije nije ni približnog kvaliteta u odnosu na vreme kada je moja generacija harala Evropom i svetom. Ne želim nikog da potcenjujem, ali to nije ni približno onom kvalitetu iz našeg vremena. Mislim da za to nisu krivi današnji bokseri, već sistem koji ne funkcioniše. Potrebno je mnogo vremena da se to vrati, ali smatram da je Srbija krenula dobrim putem", zaključio je Miodrag Mio Perunović.

Milan Nastić

FOTO: Privatna arhiva, Goran Anđelković

S Borovčaninom na kafi Srbija ide dobrim putem

Miodrag Mio Perunović u Beogradu je boravio na poziv predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina.

foto: Goran Anđelković

- Raduje me što boks u Srbiji hoće da vrati na staze slave, ali za to su potrebni sistem i vreme. Smatram da Borovčanin pokušava da ga vrati na mesto koje mu pripada i za to mu treba dati podršku - istakao je Mio.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KUP SRBIJE JE ZA ĐUKIĆA ISTO ŠTO I LIGA ŠAMPIONA?! Evo I zbog čega! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track