KARTING KLASA III MINI 60: Nemanja Jovanović šampionski u drugoj sezoni
Foto: Privatna arhiva

Uz uloženi trud

KARTING KLASA III MINI 60: Nemanja Jovanović šampionski u drugoj sezoni

Ostali sportovi -

Nemanja Neca Jovanović novi je šampion klase III mini 60 Sportskog auto karting saveza Srbije.

U drugoj punoj sezoni, jer valja naglasiti da je učenik trećeg razreda prošle godine na polovini sezone prvi put seo u karting i istu završio na trećem mestu. Ove godine napravio je ozbiljan pomak i takmičarsku godinu krunisao titulom šampiona.

U isto vreme Neca je vozio i u klasi rotaks mikro maks, koja je bodovana za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije. Na kraju sezone u klasi koja je nova na našim prostorima mlađani Jovanović završio na trećem mestu u nacionalnom šampionatu.

– Radujem se tituli jer znamo koliko smo truda i rada uložili tokom sezone da bi istu osvojio. Zahvaljujem se pre svega porodici mami, sestri i naravno tati, koji je najviše vremena proveo na karting stazama i naravno mehaničaru, koji je uvek umeo da podesi karting i uputi pravi savet – jasan je Jovanović.

Sezona je trajala od polovine aprila do polovine septembra i valjalo je uskladiti obaveze u školi sa kartingom, jer od Nece se pre svega očekuje da bude odličan učenik, dobar sin, brat i drug, pa tek šampion. Nemanja je opravdao ukazano poverenje i sada posle svega kaže.

– Pamtiću sezonu 2018 ne samo zbog prve titule, već i zbog toga što sam imao prilike da vozim u jačoj konkurenciji na stazama u Sloveniji, Hrvatskoj i Austriji. To mi mnogo znači, jer to je jedini način da napredujem. Mini 60 klasa koja je bodovana za nacionalni šampionat je jedna priča, a u isto vreme sam učestvovao i rotaks mikro maks klasi gde sam sticao interancionalno iskustvo – rezimira sezonu Jovanović.

Sledi zimska pauza koja će dobro doći da se slegnu utisci i osmisle planovi za narednu sezonu.

– Rotaks mikro maks je teren za 2019. Potrebno je samo da izaberemo odgovarajuću šasiju, motor imamo i da se posle toga odlučimo na kojim ćemo trkama uzeti učešće. Želim da naglasim da mi je mnogo pomogao Filip Jenić aktuelni šampion Srbije rotaks junior klase, naročito kada sam vozio u inostranstvu. Verujem da ćemo zajedničkim snagama svako u svojoj klasi naredne godine odmeravati snage sa konkurencijom u Centralnoevropskoj zoni – poručio je Nemanja Neca Jovanović.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track