NAGRADE ZA NAJBOLJE U 2018. GODINI: TK Galeb organizovao proslavu i svečanu dodelu plaketa najboljim sportistima! (FOTO)
Foto: TK Galeb

BRAVO

NAGRADE ZA NAJBOLJE U 2018. GODINI: TK Galeb organizovao proslavu i svečanu dodelu plaketa najboljim sportistima! (FOTO)

Ostali sportovi -

U TC Zira, u nedelju uveče, održana je proslava Tekvondo kluba Galeb I svečanost dodele plaketa najboljim sportistima u 2018. godini.

Ova 2018. bila je duga i u sportskom smislu veoma naporna, ali na kraju godine kada se podvuče crta - možemo je da budemo veoma ponosni na sjajne rezultate koje smo postigli.

- Kao i svake godine na samom kraju sumiramo sve što je učinjeno u prethodnom periodu, na našu sreću imamo dosta toga na šta možemo da budemo ponosni, od januara do decembra nasi sportisti su briljirali na svim turnirima. Svakako je veoma značajna prva titula klupskog pravaka evrope u ženskoj konkurenciji. Bilo je dosta pojedinačnih rezultata, najbitni su u mlađim generacijama Serdja Stević i kvalifikovanje Bogdana Bulata za Olimpijske igre mladih, kao i srebro kadetkinje Andree Bokan, a od seniora i ove godine bila su sjajni Milica, Tijana i Nagajev Dmitri. Sledeća godina je najvažnija u olimpijskom ciklusu, jer se odlučuje ko će ići na OI. U ovom momentu kvalifikovane su Tijana i Milica, ali ima još mnogo posla da bi se viza overila. Mi se nadamo da ćemo imati predstavnike u Tokiju i da ćemo nastaviti niz osvajanja medalja - rekao je Dragan Jović.

Gostima se obratio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

-Ispred sebe vidim familiju na čelu sa pather familia - Dragan Jović. Svi dišu kao jedno, i nema ničega većeg od toga nego kada klub postane vlasništvo svih sportista, trenera i roditelja. Taj osećaj pripadnosti je vrhunac - rekao je Maljković koji je omogućio da Milici Mandić ostane u trajnom vlasništvu.

foto: TK Galeb

Ovu godinu otvorila je Vanja Stanković osvajanje srebrne medalje na prvom Gren slem turniru, a zatim su devojke osvojile prvo mesto u ženskoj konkurenciji na Evropskom klupskom šampionatu! Osim toga, Tekvondo klub Galeb je zauzeo četvrto mesto u ukupnoj konkurenciji, juniorke takodje četvrto a kadetkinje peto mesto.

Serđa Stević je osvojila zlatnu medalju na svetskom juniorskom šampionatu, samo godinu dana pošto je postala evropska juniorska šampionka. Svega nekoliko dana kasnije Bogdan Bulat osvajanjem trećeg mesta na kvalifikacionom turniru, obezbedio je mesto na Olimpijskim igrama mladih! U međuvremenu TK Galeb je postao državni prvak u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji dok je u pionirima bio drugi.

foto: TK Galeb

Dragan Jović dobio je još jedno priznanje i dokaz kvaliteta - imenovan je za člana trenerske komisije Svetske tekvondo federacije! Talas osvajanja velikih medalja nastavila je Tijana Bogdanović u maju osvojivši bronzanu medalju na Evropskom seniorskom šampionatu, dok je Milica Mandić samo mesec dana kasnije bila druga na Gran pri turniru u Rimu. Na Mediteranskim igrama Vanja Stanković je osvojila bronzanu medalju.

Zatim, organizovali smo još jedan, 24. po redu Galebov letnji kamp koji je ove godine okupio 500 učesnika iz 26 zemlje! Sa kampa, Milica Mandić otputovala je u Moskvu gde je osvojila bronzanu medalju, drugo gran pri odličje u 2018!

Kao klub, Galeb je osvojio prvo mesto na G1 turniru u Poljskoj, dok je svega nekoliko nedelja kasnije osvojio i Kup Srbije u ukupnoj konkurenciji! U oktobru smo organizovali još jedan Galebov Trofej Beograda, turnir G1 kategorije, na kome se borilo preko 1000 boraca iz 54 zemlje. Andrea Bokan je u novembru osvojila srebrnu medalju na kadetskom evropskom šampionatu što je druga srebrna medalja za Andreu sa kontinentalnog takmičenja. Na poslednjem turniru ove godine, Gran pri finale - Milica je zauzela četvrtu poziciju.

- Ovu godinu su prema mom mišljenju obeležile mlađe generacije sa odličnim rezultatima, što me iskreno raduje. Što se tiče mene, podeljena su mi osećanja, i zadovoljna sam i nisam. Bilo je dosta osvojenih turnira, grand pri medalja, ali ostaje žal i za evropskom medaljom. Radujem se sledećoj godini koja ce biti pravi izazov za sve nas - rekla je Milica Mandić.

foto: TK Galeb

Tekvondo asocijacija Srbije proglasila je najbolje sportiste ove godine među kojima su Milica Mandić, najbolja seniorka, Dmitrij Nagaev, najbolji senior i Andrea Bokan - najbolje kadetkinja.

-Prošlo je svega godinu dana od kada mi je uručen srpski pasoš i već sam proglašen za najboljeg seniora i u izboru mog kluba, ali i Tekvondo asocijacije Srbije. Ova godina je bila dobra za mene, ali trudiću se da sledeće donesem još više medalja i bolje uspehe za Srbiju. Ovo je za mene veliki podsticaj - rekao je Dmitrij Nagaev.

I ovu godinu završavamo činjenicom da nam se olimpijska 2020. bliži, ali i da su naše devojke u vrhu olimpijske liste - Milica na 3. mestu, Tijana na 4. mestu, Vanja na osmom. Još je dalek put do osiguranog mesta na Olimpijskim igrama, ali verujemo da će devojke i momci sve dati da se i treći put zaredom nađu na najprestižnijem turniru na svetu i osvoje odličja.

Spisak dobitnika plaketa u 2018. Godini

Priznanje različitim medijima Srbije

Najbolji PIONIR

Uroš Turkulj

Najbolja PIONIRKA

Ksenija Mitrović

Najbolji takmičar u disciplini FORME

Uroš Turkulj

Najbolja takmičarka u disciplini FORME

Teodora Todorović

Najbolji KADET

Mihajlo Vulić

Najbolja KADETKINJA

ANDREA BOKAN

Najbolji JUNIOR

Bogdan Bulat

Najbolja JUNIORKA

SERĐA STEVIĆ

Najbolji SENIOR

Dmitrij Nagaev

Najbolja SENIORKA

MILICA MANDIĆ

Specijalna nagrada za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom šampionatu

Tijana Bogdanović

Specijalna nagrada za izuzetnu podršku u postizanju vrhunskih rezultata

Bata Đorđević

Za izuzetan doprinos u postizanju vrhunskih rezultata u 2018.

Olimpijski komitet Srbije

Ministarstvo omladine i sporta

Dejan Burčul - predsednik TAS-a

Advokati - Goran Delić, Anđelka Jelić

Prijatelji kluba - priznanja za izuzetan doprinos u postizanju vrhunskih rezultata u 2018.

Innovations kompanija

Vladana Jović

Danica Jovanović

Jovana Mandić

Tanja Tanacković

Stručni tim - priznanja za izuzetan doprinos u postizanju vrhunskih rezultata u 2018.

doc dr sci Marija Pavlović

Monika Varga

Predrag Jovičić

Treneri - priznanja za izuzetan doprinos u postizanju vrhunskih rezultata u 2018.

Uroš Todorović

Stevan Rašić

Ninoslav Babić

Milan Bogdanović

Milan Milovanović

Zvezdana Bogdanović

Nikola Posavac

Kurir sport

Foto: TK Galeb

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track