DIRNULI SU SPLIĆANIMA U SVETINJU! TO NIJE NACIONALIZAM! Poznati pripadnik TORCIDE komentarisao sraman napad na SRPSKE SPORTISTE!
Foto: Dado Đilas

opravdava napad

DIRNULI SU SPLIĆANIMA U SVETINJU! TO NIJE NACIONALIZAM! Poznati pripadnik TORCIDE komentarisao sraman napad na SRPSKE SPORTISTE!

Ostali sportovi -

Predsednik "Hrvatskih laburista Split" i poznati pripadnik Torcide, Slavko Vladušić, smatra da vaterpolisti Zvezde nisu smeli da nose obeležja omraženog kluba jer su tim činom uvredili Splićane.

Vladušić, koji je predvodio Torcidu na poslednjem finalu Kupa Maršala Tita 1991. godine u Beogradu tvrdi da se u ovom slučaju ne radi o nacionalizmu.

“Split je lud grad, ne možemo pobeći od toga, niti možemo opravdati bilo kakvu vrstu nasilja, ali pitao bih vas kako bi se vi proveli da sednete usred Beograda ili Zagreba u obilježjima Hajduka? U par navrata sam sedeo na Rivi sa prijateljima iz cijele bivše države i nikada nije bilo ni najmanjih problema, ali, jebiga, ljudi nisu nosili dresove Zvezde, Dinama, Partizana, Rijeke… Split je čudan grad, pa je specifičan po tome da možete smanjiti plate, gasiti fabrike, deliti otkaze i niko se neće pobuniti, ali u ponos grada (iako je i on spao na niske grane) Hajduk ne dirajte, a sjedenje na Rivi u obeležjima omraženog kluba (a svi su to osim Hajduka) je atak na jedinu preostalu stvar koja je Splićanima sveta. Možete da se složite sa mnom i ne morate, ali takvo je splitsko stanje uma", poručio je Vladušić.

Podsetimo, vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u nedelju u centru Splita.

Četvorica igrača sedela su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražili da skinu klupske majice, a mnogo težih posledica nije bilo jer su trojica vaterpolista pobegla, a golman crveno-belih Aleksandro Kralj je skočio u more.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track