EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU ODLIČNO FUNKCIONIŠE: Novinarima potaman, suveniri za svačiji džep
Foto: Gojko Filipović

Savršeno

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU ODLIČNO FUNKCIONIŠE: Novinarima potaman, suveniri za svačiji džep

Ostali sportovi -

Organizator sve podredio medijima i posetiocima na utakmicama vaterpolo šampionata Evrope, Mađari drže sve pod konac.

Baš kao što svi vi kod svojih kuća nestrpljivo čekate one najvažnije utakmice na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, tako se osećaju i novinari koji su uz vaterpoliste.

Kako takmičenje odmiče, tako se i broj novinara u Dunav areni povećava. Tako je u pres-centru, ali i na novinarskom delu tribina sve življe i življe. Najpre, pogled na kolege koje vredno rade, pišu tekstove, sređuju fotografije, montiraju televizijske i radio priloge. Automat za kafu je stalno pun, obične vode za piće uvek ima u frižideru, a s vremena na vreme organizator donese i pogačice, kiflice, poneki kolačić, koliko da se svi zajedno okrepimo.

foto: Gojko Filipović

Za one koji moraju nešto konkretnije da pregrizu, odmah iza novinarskih tribina nalazi se otvoreni šank, ali je zadovoljstvo zvano jelo u dvorani potrebno dobrano platiti. Za pakovanje kokica treba izdvojiti 900 forinti, odnosno nešto manje od tri evra, a sendvič je skoro pet.

Kada se radi o suvenirima koji se tiču vaterpola i samog EP, tu je situacija, čini nam se, nešto povoljnija. Može se suvenir, u zavisnosti od želja, kupiti i za neke sitne pare, a naravno da ima i onih koji spadaju u skuplje, ali i vrednije.

Budimpešta: Dobra klopa za male pare

U inostranstvu je uvek jedan od najvećih problema gde i šta jesti, a pritom ne potrošiti brdo para. U Budimpešti taj problem nismo imali. Pravo mesto je bistro „Oktogon“, u samom centru grada. Sistem je jednostavan - sve što možete da pojedete u sat i po do dva koštaće vas 5-6evra.

foto: Gojko Filipović

Kurir/Gojko Filipović

Foto: Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track