KURIR U BUDIMPEŠTI: Vreme je za naplatu dugova! Delfini žele da pokažu Špancima ko je gazda!
Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

četvrfinale

KURIR U BUDIMPEŠTI: Vreme je za naplatu dugova! Delfini žele da pokažu Špancima ko je gazda!

Ostali sportovi -

Vreme je da se ostavi sve što se ima u bazenu Duna Arene u Budimpešti

Od specijalnog izveštača Kurira iz Budimpešte - Gojka Filipovića

Vreme je da se odigra četvrtfinale Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Vreme je da Srbija pobedi Španiju posle tri vezana poraza.

Vreme je da „delfini“ nastave niz nepobedivosti na evropskim prvenstvima od kojih nikada nisu poraženi na ovom takmičenju.

Vreme je.

Od 17.30 počinje bitka za polufinale, bitka za nastavak puta ka petoj uzastopnoj tituli prvaka Evrope izabranika Dejana Savića.

A imajući u vidu da će se sudariti dva tima koja verovatno igraju najbolji vaterpolo na svetu u ovom trenutku, bazen će proključati.

Danima se o ovom duelu priča kao o „finalu pre finala“, a iskusni Andrija Prlainović ne slaže se baš sa tom konstatacijom.

"Sjajna su ekipa, reprezentacija koja je u poslednje dve godina pokazala zaista mnogo i došla do dva velika finala, i na EP u Barseloni sa nama, a i na Svetskom prošle godine. Da smo mogli da biramo njih sigurno ne bismo birali u četvrtfinalu. Jedna od onih ekipa koja zaista igra dobro i očekuje nas ozbiljan zadatak. Nije to finale pre finala, tu su Mađari koji su sa Špancima igrali egal utakmicu, tu su Hrvati i Italijani. Videćemo, pokazaće nam naredni dani ko je trenutno najbolji od tih ekipa" kažePrlainović, pa objašnjava:

"Pogotovo zato što mi ovde još nismo odigrali utakmicu sa ozbiljnim protivnikom, i treba da vidimo kako ćemo odreagovati na prvi pravi test. Uvek je bolje da imaš bar jednu jaku utakmicu u grupi, ali to ne možeš da biraš, a mi smo ovog puta imali lakše rivale u grupi.

Prlainović kaže i da niko u ekipi ne želi da razmišlja o mogućim „čudnim“ dešavanjima van bazena.

"Psihološki trenutak je mnogo bitan u ovakvim utakmicama, da ostaneš miran i kad možda ne ide. Nismo razmmišljali o sudijama i nismo se pripremali za to. Znamo da može da se desi da nam sudije ne budu naklonjene, ali to je sastavni deo sporta i navikli smo već na to.

Veliku bitku sa Špancima vodiće i Nikola Dedović, momak koji hladne glave ulazi u četvrtfinale.

" Dobro ih poznajemo, igrali smo dosta utakmica prethodnih godina, znamo im najbolje karike, kao što i oni poznaju nas. Iskoristili smo svaki momenat u prethodnih par dana da se dobro pripremimo za tu utakmicu.

Procena poznavalaca igre je da se radi o dva tima približnog kvaliteta i da će motiv presuditi. Konstatujemo da to znači da Srbija ide u polufinale, a Dedović uz blag osmeh kaže:

"Nadam se. Motiva će sigurno biti i neće ga zafaliti ni u jednom momentu!

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track