KONAČNO LEPE VESTI: Andrija Prlainović potpisao za Marselj!
Foto: Dado Đilas

doba korone

KONAČNO LEPE VESTI: Andrija Prlainović potpisao za Marselj!

Ostali sportovi -

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista Andrija Prlainović, nakon što je morao da napusti mađarski OSC, potpisao je trogodišpnji ugovor sa Marseljom.

"Ova sezona je gotova i nema potrebe da čekam. Ugovor na tri sezone, posebno u mojim godinama, bio je važan faktor da se odlučim za ovu opciju, ali i želja da se pridružim klubu koji je pokazao velike ambicije, dobru organizaciju i koji raste iz godine u godinu. Nastupaju u Ligi šampiona, osvajali su Kup Evrope i sada žele da urade nešto više. Pored toga, živeću u Francuskoj, jednoj od najlepših zemalja", rekao je Prlainović za Vaterpolo vesti.

Dodao je da postoji mogućnost da Marselj angažuje još kvalitetnih pojačanja, ali da ne zna ništa o imenima.

On je karijeru počeo u Jadranu iz Herceg Novog, a od 2006. do 2011. je nastupao za Partizan, sa kojim je osvojio Ligu šampiona.

Narednu sezonu je proveo u Pro Reku, osvojio je još jedan trofej šampiona Evrope, da bi to isto ponovio 2013. godine sa Crvenom zvezdom.

Tada su Duško Pijetlović i on u tri sezone tri puta osvajali ovaj trofej i to sa tri različita kluba. Igrao je zatim ponovo za Pro Reko, 2015. je po četvrti put bio šampion Evrope i potom je 2016. prešao u mađarski Solnok.

Ligu šampiona su osvojili 2017. godine, a iste ambicije Prlainović je imao sa OSC-om, ali, nažalost, ova sezona nije završena.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track