TRAGEDIJA: Nurmagomedov preminuo od korone! Virus izazvao infarkt, lekari ga bez uspeha 2 puta stavljali u veštačku komu
Foto: Profimedia

Tuga u Rusiji

TRAGEDIJA: Nurmagomedov preminuo od korone! Virus izazvao infarkt, lekari ga bez uspeha 2 puta stavljali u veštačku komu

Ostali sportovi -

Slavni borac i legenda Rusije Habib Nurmagomedov doživeo je veliku porodičnu tragediju.

Njegov otac i trener Abdulmanap preminuo je u Moskvi u 57. godini zbog komplikacija koje su proizašle iz infekcije Covid-19.

foto: Instagram

Kako izveštavaju ruski mediji, stariji Nurmagomedov je primljen u bolnicu pošto je otkriveno da je zaražen korona virusom. Pošto je zbog toga pretrpeo srčani udar, lekari su ga hitno operisali i ugradili bajpas, nakon čega je dva puta smešten u veštačku komu.

Lekari su njegovo stanje opisivali kao "ozbiljno, ali stabilno", ali je on nažalost izgubio bitku sa ovom bolešću.

Nurmagomedov se razboleo krajem aprila. U početku se lečio u lokalnoj bolnici u svojoj domovini, ruskoj republici Dagestan. Pošto mu se stanje pogoršalo, on je specijalnim letom poslan u Moskvu, gde se lečio u jednoj vojnoj bolnici.

Abdulmanap je kroz čitavu karijeru vodio svog sina Habiba. On je deo kuće pretvorio u teretanu, gde je mladi Habib naučio borilačke veštine. Abdulmanap je stekao veliku reputaciju. Bio je specijalista za rvanje i sambo - rusku borilačku veštinu samoodbrane.

Bio je veliki prijatelj Vladimira Putina, koji je oca i sina primio nakon pobede Habiba nad Koronom Mekgregorom 2018. godine u Las Vegasu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track