Olimpijske tetovaže hit u Londonu

Tatu

Olimpijske tetovaže hit u Londonu

Ostali sportovi -
Olimpijske tetovaže nisu samo hit u Londonu. Hiljadama kilometara daleko, u Čikagu, pisac Arika Kaosa planira da istetovira olimpijske krugove na levom nožnom članku

London je ovih dana preplavljen tetovažama pošto se na borilištima širom grada učesnici Olimpijskih igara prosto nadmeću svojim tetovažama na mišićavim telima.

Ali tetovaže čuvenog olimpijskog logoa - pet isprepletanih prstenova - nisu rezervisane samo za vrhunske sportiste. Posvećenost olimpijskom duhu inspirisala je i brojne amatere, učesnike ceremonije otvaranja i turiste, da takođe istetoviraju svoje telo.

"Dopada mi se što boje prstenova predstavljaju boje zastava svih nacionalnih timova koji su prvobitno učestvovali na Olimpijadi", rekla je ova 25-godišnjakinja. "Iskoristiću tetovažu kao pozitivnu motivaciju da se vratim u kondiciju", dodala je Kaosa koja rekreativno igra tenis.

U gradu-domaćinu OI, saloni za tetoviranje prepuni su kako sportista, tako i običnog sveta koji želi tetovažu olimpijskih prstenova i mnogi se nadaju da će baš na njihova vrata ući američka plivačica Misi Frenklin, koja je već osvojila četiri zlatne i jednu bronzanu i koja je najvila da će po završetku OI uraditi tetovažu olimpijskih krugova.

Mnogi sportisti svoja dostignuća ovekovečuju na telu, a tetovaže prstenova toliko su raširene da tela bez tetovaža deluju kao manjina.

Tetovaže se, kako prenosi AP, najviše vide na plivačima - Majkl Felps ima prstenove na kuku, a Amerikanci Rajan Lohti i Metju Grevers na bicepsima. Britanski skakač Nikolas Robinson-Bejker ima tetovažu na grudima, dok Kanađanin Brent Hejden ima velike tetovaže prstenova na torzu i rukama, kao i javorov list na leđima.

Britanski gimnastičar Luis Smit ima tekst "Što zaslužim zaradim" na leđima, kao i krst sa krilima i dva velika anđela. Na telima sportista ovih dana primećene su i tetovaže leptirova, mamuta, celi rukavi, biblijski citati, krstovi i ruže.

Ali obični olimpijski krugovi najpopularniji su izbor za turiste i fanove koji žele trajan suvenir sa putovanja.

"Mahom su to Amerikanci, u gradu sada ima užasno mnogo Amerikanaca", kaže tatu majstor Deril Gejts. "Pre nekoliko godina grupa "Led Zeppelin" je svirala i tokom dve nedelje radili smo samo "Led Zeppelin" tetovaže. Tako je i sada", dodao je on.

Navijači britanskog tima pak traže nešto više patriotski.

"Uradili smo logo Tima Velike Britanije na dvojici sportista koji su došli prvog dana OI", rekao je tatu majstor Skot Meklaren aludirajući na stilizovanu glavu lava sa akcentima boja britanske zastave.

Oni koji planiraju da "nabace" olimpijsku tetovažu možda bi ipak trebalo da se drže jednostavnijeg dizajna. Jedna Amerikanka izabrala je prilično raskošnu tetovažu i sada će londonske OI pamtiti - iz pogrešnih razloga.

Džeri Piterson želela je da ovekoveči trenutak kada je nosila olimpijski plamen ali je njen tetu majstor pogrešno napisao "olimpijski" - umesto "olympic" na njenom telu sada stoji "oylmpic".

"Pogledala sam je i bila sam toliko razočarana. Potom sam pozvala supruga i on se sit ismejao, Sada sam i ja počela da se smejem svemu", rekla je Pitersonova koja je baklju nosila kroz engleski grad Derbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track