Ništa od zlata, Fejzić stao u četvrtfinalu

Dobar početak

Ništa od zlata, Fejzić stao u četvrtfinalu

Ostali sportovi -
Ukoliko Britanac Marvin Stamper uđe u finale, Fejzić će se kroz repesaž nadmetati za bronzu

Reprezentatiavc Srbije u tekvondou u kategoriji do 68 kilograma Damir Fejzić nije uspeo da se plasirao u borbu za medalje, pošto je u četvrtfinalu Olimpijskih igara poražen od Britanca Marvina Stampera. Srbin je do treće runde imao prednost od 2:1, a potom je u poslednjoj rundi Britanac sa nekoliko udaraca promenio situaciju na 3:8 tatamiju.

Fejzić, koji je u preliminarnoj rundi savladao Petera Lopesa Santosa iz Perua rezultatom 5:3, je posle tog meča rekao da želi zlatnu medalju, ali nažalost do nje nije stigao. Jedina šansa da se bori za bronzu je da Britanac uđe u finale. Srbin bi tada bio u repesažu.

Domaća atakmičara Džejt Džons ubedljivo je bila bolja od Srpkinje Dragane Gladović. Gladovićeva je delovala malo uplašeno, oklevala je sa napadom, ali je u finišu runde stigla do poena za izjednačenje. 0Međutim, Britanka je bila sjajna i na startu druge runde, zadala je udarac u glavu koji joj je done tri poena, da bi u narednih 15ak sekundi imala još tri uspešna udarca za ubedljivih 7:1 pred poslednja dva minuta. Dragana, koja se posle meča rasplakala istakavši da bodovanje možda nije bilo najpravednije, je u trećoj rundi krenula konačno agresivnije, ali je njeno srljanje Britanka kaznila sa još dva udarca u glavu za konačnih 15:1.

Dragana Gladović je teško podnela poraz u prvom kolu turnira na Olimpijskim igrama u Londonu i kaže da veruje da bi pobedila da je imala svoj dan. Nju je sa 15:1 pobedila Britanka Džejd Džons, prvi favorit turnira, zabeleživši tri udarca u glavu koji donose tri poena.

"Nisam zadovoljna rezultatom koji je bio na kraju, smatram da su joj neki bodovi dodeljeni i da nisu pravilno dosuđeni... Ja sam dala svoj maksimum. Da je bio bolji dan, da je bio moj dan, mislim da bih je dobila. Izgleda da nije moj dan, nešto mi nije ležalo. Tremu nisam imala, nisam bila pod pritiskom i nije mi smetala publika koja je glasno navijala", rekla je Gladovićeva novinarima posle poraza.

Dragana Gladović se rasplakala posle meča i pre razgovora s novinarima bila u zagrljaju portparola OKS, Ksenije Maoduš. Tokom razgovora s novinarima bilo je primetno da joj je teško da govori o meču.

"Jeste meni bio jako težak žreb. Dobila sam najbolju u svojoj kategoriji. Sve su dobre, a ja sam izvukla najbolju... Idem u repasaž ako ona dobije još dve borbe, ali nisam gledala ko je sve prošao", rekla je ona.

Mlada Šapčanka je kazala da i dalje veruje da je bolja od protivnice, uprkos rezultatu, ali nije umela da kaže šta joj je smetalo.

"Mislim da sam bolja od nje, iako je rezultat drugačije pokazao... Dala sam sve od sebe, ali nešto nije bilo kako treba, neka taktika, nije bilo dobro nešto", dodala je Dragana Gladović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track