SVE SPREMNO ZA POČETAK TAKMIČENJA: Srpska reprezentacija doputovala na SP u nordijskim disciplinama
Foto: Profimedia

skijanje

SVE SPREMNO ZA POČETAK TAKMIČENJA: Srpska reprezentacija doputovala na SP u nordijskim disciplinama

Ostali sportovi -

Srpska skijaška reprezentacija doputovala je u Oberstdorf na Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama.

Za srpski tim u Nemačkoj će nastupiti Anja Ilić i Maida Drndić, koje će se takmičiti u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 10 kilometara distanca, a Dženana Hodžić i Andrea Marković nastupiće u kvalifikacijama u disciplinama distanca i sprint klasik.

U konkurenciji muškaraca Miloš Milosavljević takmičiće se u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 15 kilometara distanca, Rejhan Šmrkovic u kvalifikacijama 10 kilometara, sprint klasika i tim sprint, a dvojica debitanata na velikim takmičenjima Djordje i Miloš Djordjević učestvovaće u disciplinama kvalifikacije 10 kilometara i sprint klasika.

Selektorka nordijaca Mina Ilić rekla je da je reprezentacija podmladjena.

"U Nemačku na Svetsko prvenstvo došli smo sa osam takmičara, po četiri u obe konkurencije. Drago mi je da smo podmladili reprezentaciju i da ovde imamo troje nordijaca koji su rođeni 2005. godine.

Na mladima je da uče i stiču nova iskustva, a kada je rezultat u pitanju najveća očekivanja su od ženskog tim sprinta. Naš tandem Ilić- Drndić je u ovoj sezoni već zabeležio dobre rezultate u toj disciplini, očekujem da to ponove i u Oberstdorfu", navela je Ilić.

Prva trka na programu je 25. februara - sprint u obe kategorije.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track