Najnovije vesti

U ČAST VELIKOG BOKSERA: Borik menja ime u Dvorana Marijan Beneš
Foto: Zorana Jevtić

DA SE ne zaboravi

U ČAST VELIKOG BOKSERA: Borik menja ime u Dvorana Marijan Beneš

Ostali sportovi

Usvojena je inicijativa po kojoj će banjalučka dvorana Borik ubuduće nositi ime Dvorana Marijan Beneš.

Beneš je proslavljeni jugoslovenski i banjalučki bokser koji je 1979. u ovoj hali osvojio titulu šampiona Evrope.

Tada je pobedio Žilbera Koena i osvojio je prvu profesionalnu titulu najboljeg na "starom kontinentu". Inicijativu su pre nekoliko dana potpisali banjalučki sportisti, sportski radnici, klubovi i sportski novinari.

U petak su se sastali porodica Beneš i gradske vlasti sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem koji je i potvrdio ovu promenu.

"Mogu sa ponosom da kažem da će dvorana "Borik", konačno poneti ime Marijana Beneša, koji je upravo na tom mestu 1979. godine, Banjuluku okitio titulom Evropskog šampiona u boksu. Danas smo razgovali sa kćerkom bokserske legende, Žanet Beneš, od koje imamo punu podršku za sve što činimo. Inicijativa da naša najveća sportska dvorana ponese ime po čoveku koji je mnogo učinio za naš grad postoji već nekoliko godina, a sada slobodno mogu da kažem, da ćemo je, u saradnji sa porodicom Beneš i direktorom SC "Borik" Nenadom Talićem, konačno i realizovati. Banjaluka će kroz brojne slične inicijative vraćati svoj stari sjaj, te oživljavati najlepše uspomene iz perioda kada su naši sportisti ostvarivali najbolje rezultate“, objavio je Stanivuković.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...