RUKOMETAŠI ŽITORAĐE PRETRPELI DISKRIMINACIJU U VRANJU: Delegat meča bacio senku na lepu rukometnu predstavu

ružno

RUKOMETAŠI ŽITORAĐE PRETRPELI DISKRIMINACIJU U VRANJU: Delegat meča bacio senku na lepu rukometnu predstavu

Ostali sportovi -

Da je Vranje rukometni grad godinama unazad o tome ne treba trošiti reči. Ovaj svojevrsni rukometni brend, i rasadnik talenata na jugu Srbije, po mnogo čemu je godinama unazad svetla tačka rukometnog sporta.

Međutim, senku na lepotu Vranja i lepotu rukometne igre u nedelju u meču 15. kola Super B rukometne lige Istok-Zapad bacio je delegat meča Aleksandar Tasić koji je uputio diskriminišuće reči klupi gostiju, koji su se povodom ovog slučaja oglasili na fejsbuku.

’’ Sinoć smo igrali u Vranju, rukometnom gradu koji ima budžet, koji mi dobijamo od naše opštine za 7 godina ukupno. I borili smo se i ginuli 60 minuta Izgubili jedan razlike i čestitali domaćinu na pobedi i sportskom ponašanju. Bili smo predstavnici naše opštine na najbolji način. I na utakmicu SUPER B LIGE smo krenuli iz sela sa 4000 stanovnika, autobusom privatnog prevoznika, jer naš ne radi, nema selo pare da ga popravi, prave se atarski putevi. Došli u grad Vranje. Inače uživamo u lepoti Vranja. Uživamo u lepoti svih gradova sa kojima igramo. I u jednom trenutku napete utakmice, sportske, prave prvenstvene, gde sve pršti, zatražimo tajm aut. I onda ustane delegat, kontrolor inače iz Vranja gde pored njega sedi merilac vremena, njegov otac rukometni radnik koji ga je tu doveo i taj kontrolor u odelu sa značkom RSS, i još jednom značkom kao simbol lojalnosti i nivoa rukometnom sportu,prekine utakmicu i našoj klupi na kojoj sede deca od 15 do 17 godina kaze citiram "Zaje**** me sa vašim seljačkim fazonima, ne može tajm aut. ’’ – stoji u saopštenju jednog od čelnih ljudi RK Žitorađa i koji u nastavku dodaje:

dokument
foto: RK Žitorađa

"Nije nas uvredio. Uvredio je domaćine, izuzetne momke, uvredio je i pokojnog Robija i Šefa i rukometno Vranje i grad Vranje. Uvredio je i Boru Stankovića.Uvredio je i rukometni Savez. Nas nije. Znamo mi ko smo i odakle smo . Znamo mi da smo u društvu privilegovanih, finansijski moćnih, ali je naš uspeh što smo u društvu sa njima, a ne njihov sto su u društvu sa nama. Znamo da smo veliki, baš zato sto smo mali. Znamo da GINEMO za rukometni sport, koji su ovakvi upropastili. Znamo da znamo. Jer nema malih i velikih mesta, ima samo malih i velikih ljudi. I kako napred? Pa lepo, iz sela ka gradu, ali to je rezon za ovakve kao što je taj kontrolor iz Vranja. U rukometu mnogo gradova dolazi u naše selo, i taj je dolazio, jer imamodva SUPER B ligaša.

I DA Zapamtite, MADA VEĆ ZNATE, ŽITORAĐA SE ZOVE NAŠE SELO.POZNATO PO GVOZDENIM PUKU, DAČIĆU, CECI, MIKIJU RAKIĆU I RUKOMETU (ko šta voli)IGRAĆE SE JOŠ RUKOMET U SELIMA, U ŽITORAĐI SIGURNO, JER SE IGRA VEĆ 55 GODINA, ALI OVAKVE KONTROLORE IZBACITE IZ RSS , da nas ne brukaju, ni Vas, ni nas, ni Srbiju. – na kraju saopštenja se zaključuje:

"Ovakvo saopštenje nije naš nivo, ali ne želimo da ćutimo, da se ne bi drugom desilo i neželimo da naša deca misle da su građani drugog reda.

Ova objava na fejsbuku prvog čoveka Rk Žitorađa, Miomira Maljevića, naišla je na osude na račun delegata meča, koga Maljević nije hteo imenom da pomene, ali iz priloženog zapisnikakoji stoji kao zvanični dokument na sajtu lige vidi se da je reč o – ALEKSANDRU TASIĆU. Kako nam je iz kluba potvrđeno na sednici UO kluba biće odlučeno hoće li biti podneta tužba protiv pomenutog delegata, a o tome će naša redakcija biti obaveštena zvaničnim saopštenjem.

Da li će ovakva diskriminacija ekipe Žitorađe proći nekažnjeno od strane čelnika rukometnog Saveza ostaje nam da vidimo u narednim danima. Jedno je sigurno, ovo nije reprezentativan način i primer kako treba da se ophode sportski radnici. Pogotovo u jednom gradu kakvo je Vranje, gradu sa duhom, tradicijom, i istorijom, tamo nema mesta za ovakve poput gorepomenutog Tasića.

Kurir.rs / Kurir Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track