EMOTIVNA IZJAVA HAMILTONA POSLE POBEDE U VN BRAZILA: Ovo je za mog tatu, nikada ne treba odustajati
Foto: Profiemedia

ISKRENO

EMOTIVNA IZJAVA HAMILTONA POSLE POBEDE U VN BRAZILA: Ovo je za mog tatu, nikada ne treba odustajati

Ostali sportovi -

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je ; da mu je ovaj trkački vikend bio najteži u dosadašnjoj karijeri u Formuli 1 i da je presrećan zbog današnje pobede u Brazilu, posle dve kazne koje je dobio.

"Kakva trka. Ekipa je obavila sjajan posao. Valteri (Botas) je obavio sjajan posao i osvojili smo mnogo bodova. Trudio sam se najviše što sam mogao. Od poslednjeg na početku sprint trke, a onda još i kazna od pet mesta, mislim da je ovo bio najteži vikend. Otac me je podsetio na 2004. godinu, kada sam bio u Formuli 3 u Bahreinu sam počeo kao poslednji, a završio na prvom mestu. Ovo je za mog tatu", rekao je Hamilton posle trke.

Sedmostruki svetski šampion Hamilton pobedio je večeras u trci za Veliku nagradu Brazila i ostvario 101. pobedu u karijeri. On je u petak uveče bio najbrži u kvalifikacijama što mu je donelo prvo mesto na startu sprint trke, ali je posle problema sa zadnjim krilom morao u subotu da startuje sa poslednjeg mesta.

On je sprint trku, koja je trajala 24 kruga, počeo sa 20. mesta, ali je uspeo da se probije na peto mesto. Zbog kazne od pet mesta u vezi sa promenom motora, Hamilton je današnju trku u Sao Paolu počeo sa 10. mesta, ali je dobrom vožnjom uspeo da nadoknadi pozicije i u 58. krugu pretekne do tada vodećeg Maksa Verstapena iz Red Bula.

Luis Hamilton
foto: Profimedia

"Kada smo se približavali vikendu nisam mogao da zamislim da ćemo moći da smanjimo zaostatak kao danas. Onda su se dogadjale stvari koje su išle protiv nas, ali ovo pokazuje da nikada ne treba odustajati. Nikada, nikada ne treba prestati sa borbom i tako smo ušli u vikend", naveo je britanski vozač.

"Imam osećaj kao da je prva pobeda, pošto nisam dugo pobedio", dodao je Hamilton.

On sada ima 14 bodova zaostatka za Verstapenom, koji je na Interlagosu zauzeo drugo mesto.

"Pokušali smo sve što smo mogli. Bila je to dobra borba, ali na kraju nam je nedostajalo malo tempa. Danas samo dali sve od sebe, bilo je zabavno. I dalje imam dobru prednost. Pokušali smo da ograničimo štetu, ovo je bio težak vikend za nas. Uveren sam da ćemo se u narednim trkama vratiti jači", naveo je Verstapen. ; Vozač Mercedesa Valteri Botas zauzeo je treće mesto, a krenuo je sa pol pozicije.

"Start je bio brz, bio sam razočaran. Posle toga tempo je bio dobar. Mislio sam da lako možemo da završimo na jednom odlasku u boks, ali drago mi je što smo osvojili više bodova od Red Bula. Luis je bio sjajan. Prvi put da i za mene u pravo vreme na stazi bude virtualni sejfti kar i uspeli smo da osvojimo dobre bodove", naveo je Botas.

Do kraja šampionata ostale su tri trke, a naredna se vozi sa sedam dana ;za Veliku nagradu Katara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track