ZVEZDA JE ŠAMPION! Istorijsko veče u Skoplju: Crveno-beli osvojili PEHAR posle 52 godine
Foto: BSS

SPEKTAKULARAN KRAJ REGIONALNE LIGE

ZVEZDA JE ŠAMPION! Istorijsko veče u Skoplju: Crveno-beli osvojili PEHAR posle 52 godine

Ostali sportovi -

Bokseri Crvene zvezde su u Skoplju ispisali sportsku istoriju.

Beogradski crveno-beli su osvajanjem Regionalne lige krunisali fantastičnu sezonu bez poraza u velikom srpskom finalu ubedljivo savladali Loznicu - 16:6.

Fascinantan je podatak da je tek ova Zvezdina moćna generacija boksera uspela da konačno osvoji neki ekipni trofej na koji su navijači crveno-belih čekali čak 52 godine. Taj uspeh je uz dodelu pehara proslavljen uz bakljadu navijača Crvene zvezde!

Od kluba u potpunom rasulu, tek dolaskom Vladana Miketića na mesto predsednika BK Crvena zvezda, nekadašnji gigant se podigao sa patosa i ponosno uspravio u konkurenciji snažnih rivala sa prostora nekadašnje Jugoslavije

Skopljanci su na glavnom trgu imali priliku da dve večeri uživaju u demonstraciji apsolutne dominacije Crvene zvezde, ali i ostalih odličnih učesnika Fajnal-fora - Loznice, zagrebačkih Vitezova i sarajevskog Željezničara.

Opšti je zaključak da je čitava Regionalna liga uspešno okončana u sklopu saradnje klubova iz regiona u okviru programa OPEN BALKAN koji je zdušno pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić a prate ga i ostale države i lideri u regionu.

Povratak klupskog boksa na veliku scenu začinili su bokseri Crvene zvezde koji ove sezone nisu pretrpeli nijedan poraz.

- Puno mi je srce što smo Zvezdi posle pola veka vratili titulu. Borio sam se za ovaj klub kao da sam rođen u Srbiji. Ponosan sam na moje kolege, na trenere, na kompletno rukovodstvo. Dokazali smo da smo jedna velika porodica - izjavio je ponosni Zvezdin džin, teškaš i reprezentativac Srbije Sadam Magomedov.

CRVENA ZVEZDA - LOZNICA 16:6

54 kg: Ametović ( bez borbe ) 2:0 57 kg: Galanov - Gurdijeljac 2:0 60 kg: Sejdi - Alković 2:0 63,5 kg: Šendrik - Aličić 0:2 67 kg: Fedorov - Jovanović 2:0 71 kg: Poletan - Toskić 0:2 75 kg: Memić (bez borbe) 2:0 80 kg: Marković - Filipović 0:2 86 kg: Mirončikov - Ristanović 2:0 92 kg: Magomedov - Jovanović 2:0 ( uz prekid ) +92 kg: Kalčugin - Hasanović 2:0 ( bez borbe )

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track