Rukometaši Partizana jure Ligu šampiona

Rukometaši Partizana jure Ligu šampiona

Ostali sportovi -
Samo pobednik direktno ulazi u Ligu šampiona gde ga čekaju: Monpelje, Čekovski Medvedi, Flensburg, Ademar Leon i ekipa sa vajld-kard turnira

Rukometni klub Partizan ovog vikenda na Banjici igra kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona. Crno-beli u subotu protiv Porta u 17 časova igraju prvu kvalifikacionu utakmicu i ukoliko ih savladaju, u nedelju igraju finale sa boljom ekipom iz duela Sloga - Lovćen.

Partizan je prošle sezone takođe posle meča sa Portom ušao u najelitnije evropsko takmičenje.

"Prva utakmica sa Portom je najvažnija jer u slučaju poraza nema ništa od Lige šampiona. Verujemo da možemo ponovo da pobedimo Porto i opet se plasiramo u elitu. Prošle godine smo se takmičili u grupi i imamo to iskustvo, ali nam pritisak nije potreban. Preuzećemo ulogu favorita jer smo domaćini i igramo pred našim navijačima. Razmišljamo samo o pobedama i o plasmanu u Ligu šampiona", rekao je trener Partizana, Aleksandar Brković.

"Prošle sezone smo nastupom u Ligi šampiona svi izašli iz anonimnosti. Nije to bilo isto kao kada smo igrali polufinale Čelendž kupa. Mnogo nam je značilo tih deset utakmica, dobili smo samopouzdanje za domaće prvenstvo. Zadržali smo tim, stigla nam je i sveža krv. Jači smo za iskusnog Uroša Mitrovića, imamo veći izbor na bekovskim pozicijama", dodao je trener crno-belih.

Najmlađi trener u Ligi šampiona prihvata ulogu favorita, iako u dva dana turnira nema pravo na grešku.

"Istu situaciju smo imali prošle godine u kvalifikacijama, a taj recept smo primenili i na finalnom turniru Kupa Srbije u Boru. Ne razmišljamo o 10.000 navijača u Monpeljeu, niti o prvom putovanju Partizana u Moskvu. U mislima nam je samo Porto. Moramo da prihvatimo ulogu blagog favorita, ali samo zbog domaćeg terena."

Evropskom izazovu raduje se i levi bek Petar Žujović.

"Drago nam je što smo domaćini turnira i što ćemo igrati pred Grobarima. Spremamo se već mesec dana i verujem da uz punu dvoranu na Banjici možemo do Lige šampiona", objasnio je Žujović koji se ovog leta vratio u srpski rukomet.

Utakmice u dvorani na Banjici biće igrane u subotu i nedelju. Polufinale između Partizana i Porta zakazano je za 17 časova, a meč između Sloge i Lovćena od 19:30. U nedelju će biti igrani mečevi za treće (17:00) i prvo mesto (19:30), a samo najbolji ide u Ligu Evrope. Drugo i trećeplasirani tim učestvovaće u trećem kolu kvalifikacija za Kup EHF-a, a četvrtoplasirana u drugom kolo kvalifikacija za isto takmičenje. Dnevne karte po ceni od 200 dinara prodavaće se na dan utakmica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track