Rodik ostao bez teksta po okončanju karijere

SPT-TENIS-SAD

Rodik ostao bez teksta po okončanju karijere

Tenis -
Amerikanac je tako karijeru završio sa 32 trofeja, ali samo jednim grend slemom

NJUJORK - Američki teniser Endi Rodik bio je zbunjen i uplakan o okončanju karijere, a novinarima je nakon eliminacije sa Otvorenog prvensvtva SAD priznao da je ostao bez teksta.

"Prvi put u karijeri ne znam šta da kažem, niti odakle da počnem. Bilo mi je teško da odigram poslednjih pet gemova. Od kada sam izgubio servis, jedva da sam mogao da pogledam svoju ložu. Ne znam kakve su mi emocije", rekao je Rodik.

Ovaj 30-godišnji teniser izgubio je od Huana Martina del Potra u četiri seta, a ranije je najavio da će završiti karijeru kada se završi Ju-Es Open, u kojem uživa još od kada je bio dete.

"Kada sam bio klinac obožavao sam da dolazim na ovaj turnir. Sedim gde ste vi sada i uživam u tenisu. Gledao sam šampione kako dolaze i odlaze. Sada i ja idem u penziju, ali je se ne plašim zbog svoje porodice", kazao je on.

Rodik je najuspešniji američki teniser od povlačenja Pita Samprasa i Andrea Agasija. Od 2001. godine, kada je sezonu završio na 14. mestu, nije padao ispod 20. mesta sve do prošle godine, kada je bio 21.

"Imao sam mnogo uspona i padova u karijeri. Sve vreme sam imao podršku publike. Zahvalio bih se porodici, kao i celom svom timu, što su me pratili tokom karijere", rekao je Rodik.

Amerikanac je tako karijeru završio sa 32 trofeja, ali samo jednim grend slemom, Ju-Es Openom 2003. godine. Ukupan skor mu je 612 pobeda i 213 poraza. Rodik je još četiri puta igrao u finalima grend slem turnira, tri puta na Vimbldonu i jednom Ju-Es Openu, ali ga je u svakom od njih pobeđivao Rodžer Federer, koji ga je 2004. godine smenio na prvom mestu ATP liste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track