TRENER MONSTRUM DOBIO 109 GODINA ROBIJE ZBOG SILOVANJA DEVOJČICA! Seksualno zlostavljao takmičarke, najmlađa imala samo 13 GODINA!
Foto: Printscreen

HOROR

TRENER MONSTRUM DOBIO 109 GODINA ROBIJE ZBOG SILOVANJA DEVOJČICA! Seksualno zlostavljao takmičarke, najmlađa imala samo 13 GODINA!

Ostali sportovi -

Fernando de Karvaljo Lopes, bivši trener brazilskog gimnastičarskog tima, osuđen je na 109 godina i osam meseci zatvora zbog višestrukog silovanja, seksulanog i psihičkog zlostavljanja gimnastičarki, prenose mediji iz Brazila.

Uticajni Globo Esporte, koji je imao uvid u sudske zapise, objavio je da je najmlađa žrtva trenera monstruma imala samo 13 godina.

Skandal je izbio 2016. godine, neposredno pre Olimpijskih igara u Riju, kada je Lopes smenjen sa mesta trenera brazilske olimpijske reprezentacije zbog stravičnih optužbi. U to vreme jedna televizija je intervjuisala 40 bivših i aktuelnih sportista koji su tvrdili da ih je trener seksualno zlostavljao u periodu između 1999. i 2016. godine. Lopes je odmah sklonjen iz reprezentacije, a četiri godine posle toga doživotno je suspendovan iz sporta.

U presudi sudija Fernanda Alves da Roha navela je da su dokazani zločini nad četiri žrtve i izrekla je Lopesu kaznu od 109 godina i osam meseci zatvora. Dodala je da mu je zatvor određen zbog ozbiljnosti i okrutnosti kaznenog dela koje je činio u dužem razdoblju, pri čemu je koristio svoj status trenera i autoritet koji je imao.

Fernando de Karvaljo Lopez najavio je žalbu jer tvrdi da je nevin, te da mu je ceo slučaj namešten kako bi mu se uništio život. On je važio za jednog od najboljih trenera u Brazilu i imao je veliki ugled u gimnastici, te je ovaj slučaj i zbog toga izazvao veliku pažnju javnosti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track