REKAO JE DA ODLAZI ZAUVEK I DALEKO OD SVEGA! Jedan od najvećih svih vremena ISPUNIO OBEĆANJE, planina je sada njegov dom (FOTO)
Foto: Instagram/khabib_nurmagomedov

LEGENDA

REKAO JE DA ODLAZI ZAUVEK I DALEKO OD SVEGA! Jedan od najvećih svih vremena ISPUNIO OBEĆANJE, planina je sada njegov dom (FOTO)

Ostali sportovi -

Bio je specifičan u toku karijere, ostao je takav nakon nje, a ispunio je obećanje koje je dao majci.

Habib Nurmagomedov (34) je, prema mišljenju mnogih, jedan od najboljih MMA boraca u istoriji, a njegova odluka da se povuče u trenutku kada je imao 32 godine i učinak od 29 pobeda bez ijednog poraza, razočarala je ljubitelje ove borilačke veštine.

Čuveni Dagestanac je odlaskom u penziju ispunio obećanje majci i u penziju je otišao nekoliko meseci nakon što je njegov otac preminuo.

popularni "Orao" se potom posvetio treniranju boraca, čak je i tako stigao do uspeha, ali trenerski posao ga nije na duži period zadržao u MMA, pa se nedavno potpuno povukao iz ovog sporta kako bi se posvetio porodici i životu koji ga mnogo više zanima.

Nedavno je na društvenoj mreži Instagram objavio fotografije nastale u dagestanskim planinama.

Sa puškom na leđima, Habib Nurmagomedov je izašao na zimu, spremao ručak i, po svemu sudeći uživao.

Odrastao je u malom planinskom selu, pa ni ne čudi njegova povezanost sa prirodom.

Prema pojedinim informacijama bogatstvo Nurmagomedova procenjuje se na otprilike 40 miliona dolara, a činjenica da je sport napustio u najboljim godinama dokaz je da mu novac nije najvažnija stvar.

On je u penziju otišao u oktobru 2020. godine, nakon što je odbranio naslov šampiona UFC-a u lakoj kategoriji pobedom protiv Džastina Getjea.

"Ovo je bila moja poslednja borba. Više se ne vraćam bez svog oca. Obećao sam majci da je ovo moja zadnja borba i tako će biti", poručio je Nurmagomedov odmah nakon pobede.

Tajne Habibovih metoda

Kada je pobedio Getjea, Nurmagomedov je nasledio oca i postao je trener.

Rad kod Habiba na svojoj koži je osetio Belal Muhamad, Palestinac sa američkim pasošem koji je s Dagestancima proveo dva meseca.

"Ljudi se pitaju šta je to tako posebno kod njih. Misle da imaju različite naučne programe po kojem rade treninge. Ne. Oni jednostavno rade više i jače. U Americi recimo imate dan u kojem radite sparing, dan za rvanje ili "grapling". Oni sve rade svakog dana. Radili smo sparing, zatim "grapling", a nakon što odradiš 10 rundi Habib dođe i pozove te u kavez", rekao je Muhamad.

Nastavio je sa dočaravanjem metoda u Dagestanu.

"Nisam mogao da verujem. Pogledao sam u trenera, a on je izgledao kao uplašeni roditelj. Rekao mi je: 'Idi, Habib zove'. Kada počnete da radite sa njim shvatite da je pravo čudovište. Bacao me kada je hteo, seo bi na mene i pričao mi sa visine. Izgledalo je kao malo poigravanje, ali šta sam mogao?".

Na kraju je trener Havijer Mendez saopštio Muhamadu da jednostavno mora iz treninga u trening da bude bolji.

"Trener Mendez mi je prišao i rekao da to Habib radi svima i da bih samo trebalo da budem barem za jedan posto bolji na svakom narednom treningu i ako ga nateram da radi za jedan posto više, ubrzo ću biti mnogo bolji. Tako sam se i postavio i nakon pet sedmica sam bio mnogo bolji".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track