BRONZA ZA SRBIJU U TIRANI: Veliki uspeh Stevana Kojića na Evropskom prvenstvu
Foto: RSS

rvanje

BRONZA ZA SRBIJU U TIRANI: Veliki uspeh Stevana Kojića na Evropskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Srpski rvači nastavljaju ustaljenu praksu osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Kontinuitet je produžen na Evropskom prvenstvu za kadete u Tirani, a bronzanim odličjem okitio se Stevan Kojić u kategoriji do 92 kilograma.

Na šampionatu Evrope za rvače do 17 godina u muškoj konkurenciji Srbija je imala petoricu takmičara: Lazara Dedića, Zalana Peka, Ognjena Todosijevića, Dušana Stokića, Filipa Tričkovića i Stevana Kojića koji je do medalje stigao kroz repesaž:

Svi naši takmičari imali su izuzetno težak žreb, o čemu svedoči podatak da su naši rvači u prvom kolu izgubili od kasnijih osvajača medalja”, sumira utiske selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac i dodaje:

U svim tim mečevima bili su više nego ravnopravni sa svojim protivnicima iz rvačkih velesila i malo im je nedostajalo za trijumf. Ipak, najviše je pokazao Stevan Kojić. Nakon poraza od Rusa Gadžimogamedova, Kojić je u repesažu prvo bio bolji od Ismailova iz Azejrbedžana, a potom i vrlo ubedljiv protiv Vitaia iz Mađarske i to tehnihčkim tušem u prvoj rundi”.

Uz selektora Dokmanca, srpsku delegaciju u Albaniji činili su treneri Đorđe Miloski i Kristajn Fris, kao i predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković. Zajednička je ocena da je ponovo ostvaren veliki uspeh i to ne samo u rezultatskom smislu:

Mislim da smo dobili izuzetno talentovanu generaciju rvača koji će u narednim godinama biti oslonac srpskog rvanja sve do Olimpijskih igara 2032. godine. Ova bronza je veliki uspeh jer je na šampionatu učestvovalo čak 500 rvača iz 36 zemalja, a nakon pauze od više od godinu dana na ovom takmičenju su nastupili i rvači Rusije i Belorusije”, zaključio je Dokmanac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track