VELIKI USPEH SRPSKOG BOKSA: Natalia Šadrina i Vakid Abasov osvojili kvote za Olimpijske igre u Parizu
Foto: Bokserski savez Srbije

evropske igre

VELIKI USPEH SRPSKOG BOKSA: Natalia Šadrina i Vakid Abasov osvojili kvote za Olimpijske igre u Parizu

Ostali sportovi -

Bokseri Natalia Šadrina i Vakid Abasov plasmanom u polufinale Evropskih igara osvojili su kvote za Olimpijske igre u Parizu 2024. i sigurne nove medalje za Srbiju na ovom takmičenju.

Šadrina je u četvrtfinalu u težinskoj kategoriji do 60 kg savladala Saru Beram iz Hrvatske, dok je Abasov u četvrtfinalnoj borbi kategorije do 71 kg trijumfovao nad takmičarom iz Jermenije Madojanom Gurgenom.

Natalia Šadrina pobedila je jednoglasnom odlukom sudija u veoma neizvesnoj četvrtfinalnoj borbi kategorije do 60 kg protiv takmičarke iz Hrvatske Sare Beram. Ovom pobedom, Šadrina je osvojila kvotu za Olimpijske igre Pariz 2024 i obezbedila Srbiji prvu medalju u boksu na Evropskim igrama u Poljskoj.

Do kraja nisam shvatila šta se desilo, u šoku sam. Velika mi je čast što predstavljam Srbiju na ovom takmičenju, mnogo sam srećna što mi se ukazala ta prilika, za ovo sam se spremala godinama. Nisam još u potpunosti svesna šta sam uspela da postignem ovde, ali očekuju me još polufinale i finale, tako da idemo dalje istim tempom“, izjavila je Natalia Šadrina.

Vakid Abasov u četvrtfinalu u kategoriji do 71 kg protiv boksera iz Jermenije Madojana Gurgena posle podeljenog mišljenja sudija proglašen je za pobednika. Tako je Abasov izborio kvotu za Olimpijske igre i jedanaestu medalju za Srbiju na ovom takmičenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track