SRAMAN GEST HRVATICE POSLE PORAZA OD SRPSKE BOKSERKE! Odbila da čestita i vređala Nataliju: Zna se gde je rođena, nije korektna!
Foto: BSS

NEPOTREBNO!

SRAMAN GEST HRVATICE POSLE PORAZA OD SRPSKE BOKSERKE! Odbila da čestita i vređala Nataliju: Zna se gde je rođena, nije korektna!

Ostali sportovi -

Hrvatska bokserka, Sara Beram, sramno se ponela u borbi protiv srpske predstavnice, Natalije Šadrine.

Šadrina je na Ervopskim igrama obezbedila vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, a meč protiv protivnice iz Hrvatske obeležio je nesportski gest, ispraćen izjavom u sličnom maniru.

Nakon što su sudije jednoglasno odlučile u korist srpske bokserke, Beramova nije želela da pruži ruku protivnici, već je nesportski otišla iz ringa.

Šadrina posle pobede
Šadrina posle pobedefoto: BSS

Nije želela ni da da izjavu hrvatskim novinarima, kojima se naknadno izvinila porukom.

- Bila sam u šoku posle borbe i nisam bila u stanju da dam izjavu. Ostala sam bez medalje i bez olimpijske norme - poručila je Beramova.

Nije čestitala Nataliji, niti se izvinila za nesportski potez, već uvredljivo govorila o njoj.

- Zbog njenog prljavog boksa, rvanja i svesnog udaranja laktovima nije zaslužila da joj pružim ruku. Prema bodovnoj listi sam dobila dve runde, kažnjena sam upravo za onakav boks sa kakvim se ona koristila. Kod nekog drugog sudije bila bi kažnjena sa četiri ili pet opomena, a ja eventualno sa jednom. Nije mi jasno zašto nije reagovao, jer se zna da je ona rođena Ruskinja koja je nastupala za A tim ruske reprezentacije. Niti oko toga niti oko činjenice da kazahstanski sudija vodi borbu u kojoj učestvuje kazahstanski trener pod srpskom zastavom.

Za poraz je okrivila sudiju.

- Kazahstanac u ringu je od početka borbe prema meni imao agresivan pristup, remetio me u borbi, opominjao me za sve što uradim, a što je van klinča. Moj tim i ja smo bili svesni kakav će biti ishod meča. U trećoj rundi sam pokazala da sam spremnija i u toj poslednjoj, uprkos nekorektnom boksu, Šadrina nije kažnjena. Idemo dalje, obezbediću normu za Olimpijske igre kroz jedan od dva kvalifikaciona turnira i tamo ću da osvojim medalju - zaključila je Sara Beram.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track