Najnovije vesti

Atanasov: Srbija će se boriti protiv korupcije

Ministarstvo

Atanasov: Srbija će se boriti protiv korupcije

Ostali sportovi
Atanasov je rekao da je o izveštaju studije o korupciji u fudbalu Evropskog parlamenta, u kome se pominje Srbija, saznao iz medija.

Zamenik ministra sporta Srbije Dragan Atanasov rekao je da će država nastaviti da se bori protiv korupcije i da će sarađivati sa policijom po tom pitanju. Atanasov je, međutim, rekao da je o izveštaju studije o korupciji u fudbalu Evropskog parlamenta, u kome se pominje Srbija, saznao iz medija. "O tom izveštaju sam pročitao u novinama, mi nikakve podatke nismo dobijali. U svakom slučaju, ministarstvo hoće da se obračuna sa dopingom, nasiljem i korupcijom i radićemo i nadalje na tome", rekao je Atanasov agenciji Beta u Beogradu. On je kazao da su ranije još obavljani razgovori sa policijom i pravosuđem da korišćenje dopinga u sportu postane krivično delo, a najavio je i da će se u narednom periodu nastaviti razgovori sa MUP-om o formiranju jedinice posvećene dopingu. Specijalni odbor Evropskog parlamenta o organizovanom kriminalu, korupciji i "pranju" novca raspravljao je o nameštanju mečeva i kriminalu u sportu, a među zemljama u kojima postoji taj problem pominje se i Srbija.

Pozivajući se na studiju francuskog nezavisnog Instituta za međunarodne i strateške odnose (IRIS), autorka studije Emin Bozkurt navodi se da su se u zemljama poput Rusije, Ukrajine, Bugarske i Srbije, pripadnici kriminalnih krugova infiltrirali u klubove i saveze i da deluju iznutra, a klubove koriste da bi prikrili svoje aktivnosti.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...