TRESE SE SVETSKI SPORT! ČAK 4 VELIKANA OPTUŽENA ZA SILOVANJE?! Igraju u najjačoj ligi na planeti, a sumnjiče ih za GNUSNE STVARI
Foto: Steph Chambers / Getty images / Profimedia

HAOS

TRESE SE SVETSKI SPORT! ČAK 4 VELIKANA OPTUŽENA ZA SILOVANJE?! Igraju u najjačoj ligi na planeti, a sumnjiče ih za GNUSNE STVARI

Ostali sportovi -

Četvorica poznatih hokejaša koji nastupaju u NHL-u, reprezentativci Kanade Karter Hart, Majkl Meklaud, Kal Fut i Dilon Dube optuženi su za se*sualni napad koji se navodno dogodio 2018. godine, kada su bili članovi mlade reprezentacije za Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu.

Pored njih, ranije je optužen saigrač Aleks Formenton koji se predao policiji i zatim izjavio da nijedna od optužbi nije tačna.

Advokati koji zastupaju četvoricu hokejaša saopštili su da je podignuta optužnica protiv njihovih klijenata, ali da nijedan od sportista nije kriv za delo koje mu se stavlja na teret. "On je nevin i za to ćemo izneti pravnu potporu na prvom ročištu", naveli su advokati Kartera Harta, koji brani za Filadelfija Flajerse.

Karter Hart
foto: Steph Chambers / Getty images / Profimedia

Sva petorica hokejaša u poslednjih deset dana su napustili svoje NHL timove, a njihovi agenti nisu se oglašavali u medijima. Takođe, ni klubovi nisu želeli da daju javnosti detaljnije instrukcije o svim dešavanjima povodom ovog slučaja. Jedino što su američki mediji dobili su izjave advokata koji zastupaju sportiste, ali ni oni nisu bili previše rečiti - uglavnom su samo tražili najprikladniju formulaciju kojom bi demantovali se*ksualni napad.

Ni o samom slučaju za sada nema previše informacija - detaljnija ispitivanja pokrenuta su 2022. godine, nakon što je neidentifikovana ženska osoba postigla dogovor sa Hokejaškim savezom Kanade oko vansudskog poravnanja.

Prvobitno je tražila 3,55 miliona kanadskih dolara, ali se sa Savezom nagodila oko povlačenja tužbe. Kako se kasnije ispostavilo, devojka koja je u trenutku napada imala 20 godina, ispričala je kako su je petorica muškaraca zlostavljali tokom gala večere na kojoj se prikupljao novac za kanadski hokej.

Jedan od igrača, označen kao "John Doe #1" pozvao je devojku "E. M." koju je upoznao u kafiću u svoju hotelsku sobu, a zatim pozvao još četvoricu svojih saigrača kako bi se nad njom iživljavali! Nakon što su izvršili nepoznate se*sualne radnje naterali su je da se istušira i da u kameru ispriča kako nije bila pod dejstvom alkohola te večeri.

Devojka je istakla da joj je bilo zabranjeno da napusti hotelsku sobu, a da su je sportisti zastrašivali pretnjama. Po informacijama koje trenutno ima kanadsko pravosuđe, sva petorica igrača bili su deo reprezentacije na Svetskom prvenstvu za juniore krajem 2017. i početkom 2018. godine, kada je Kanada osvojila zlato.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track