DO TROFEJA U RITMU LENONA: KMF Loznica osvojila Kup Srbije u futsalu!
Foto: Loznica

uspeh

DO TROFEJA U RITMU LENONA: KMF Loznica osvojila Kup Srbije u futsalu!

Ostali sportovi -

Loznica – Trofej osvajača Kupa Srbije u futsalu pripao je KMF Loznica koja je sa 2:1 slavila protiv KMF FON Banjica u finalu, odigranom sinoć (21.4), u novopazarskoj hali ”Pendik”.

FON Banjica je od starta više napadala, ali je Loznica davala golove u pravom trenutku, poslednjim momentima prvog i prvim drugog poluvremena i na kraju slavila zasluženo.

Loznica
foto: Loznica

Lozničani su u poveli golom Lenona, majstora futsala iz Brazila, koji je bukvalnom u poslednjim stotinkama prvog dela utakmice pogodio mrežu i doneo vođstvo zeleno-belima. Samo što je počelo drugo poluvreme, u drugom minutu nastavka, ponovo je na scenu stupio Lenon. Presekao je akciju Banjice, stuštio se ka golu, onda mirno zastao i loptu dodao Đorđu Rosiću koji je bio precizan za vođstvo od dva nula. U nastavku meča Banjica je uglavnom napadala, a Loznica se vešto branila.

Loznica
foto: Loznica

Na golu Loznice je ponovo čuda činio reprezentativni golman Srbije Jakov Vulić koji se u više navrata istakao fenomenalnim odbranama. Na nešto više od devet minuta pre kraja isključen je Rosić pa je Loznica dva minuta morala da se brani sa igračem manje. Nastojali su igrači Banjice da iskoriste situaciju, napadali sa svih strana, pogodili prečku, ali je Vulić i ovoga puta začarao mrežu i ostao nesavladiv.

Krenuli su pred kraj meča Beograđani da igraju bez golmana i to im je na tri minuta pred kraj dalo tračak nade kada je Uroš Krasnić konačno otključao Vulićevu ‘‘bravu’‘ i smanjio na 2:1. Bilo je uzbudljivo do samoga kraja, Loznica je pogodila i stativu, ali je rezultat ostao nepromenjen i Lozničani su ponovo osvojili Kup Srbije.

Loznica
foto: Loznica

Inače, FON Banjica je imala čak 43 šuta ka Vuliću, 18 u okvir gola, ali su samo jednom bili precizni, a Lozničani su pravovremenim davanjem golova, odličnom odbranom i sa čudesnim golmanom došli do trofeja u ritmu svoga Džona Lenona.

Inače, Loznica je u polufinalu slavila nad Vranjem sa 4:1, dok je Banjica bila bolja od domaćina završnice kupa Novog Pazara sa 4:3. Zeleno-belima sada ostaje da pokušaju da osvoje prvenstvo i drugi put uzmu duplu krunu.

Kurir sport / T. Ilić

Bonus video:

00:10

Gol Čukaričkog iz kornera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track