POMOĆ NIJE SAMO MATERIJALNA, SPORT SE UZDIŽE SVAKODNEVNO! Čelnici Sportskog saveza Srbije u poseti opštinama Ljig i Lazarevac
Foto: SSS

akcija

POMOĆ NIJE SAMO MATERIJALNA, SPORT SE UZDIŽE SVAKODNEVNO! Čelnici Sportskog saveza Srbije u poseti opštinama Ljig i Lazarevac

Ostali sportovi -

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su sa prof. Nenadom Đurđevićem i saradnicima obišli Ljig i Lazarevac.

U Ljigu je organizovan sastanak na inicijativu predsednika opštine Milomira Starčevića:

- Velika želja svih nas u lokalnoj samoupravi je da uzdignemo sport u Ljigu, pa je prvi korak osposobljavanje našeg sportskog saveza. Zahvaljujem se rukovodstvu Sportskog saveza Srbije koje se u kratkom roku odazvalo našem pozivu i predstavilo nam korake koje moramo preduzeti i na šta moramo obratiti pažnju kako bi već kroz par nedelja Sportski savez opštine Ljig počeo da funkcioniše u skladu sa Zakonom o sportu - istakao je predsednik opštine Ljig Milomir Starčević.

Sportski savez Srbije, Ljig, Lazarevac
foto: SSS

- Kada govorimo o pomoći koju pruža Sportski savez Srbije, ona se ne ogleda samo u materijalnom, već u svakodnevnom radu i savetovanju lokalnih samouprava, sportskih udruženja, teritorijalnih sportskih saveza. Verujem da će uskoro i Sportski savez opštine Ljig postati član Sportskog saveza Srbije i da ćemo uskoro u ovoj opštinj organizovati neke od naših akcija, kao što su: Seoske igre Sportskog saveza Srbije, Mali sajam sporta ili Liga malih šampiona - izjavio je predsednik SSS Davor Štefanek, koji se zatim uputio u Lazarevac gde ga je dočekao predsednik opštine Bojan Stević.

1 / 8 Foto: SSS

Osnovna škola "Mihailo Mladenović Selja" u Dudovici jedna je od škola sa najlepšim dvorištem, dok je školski teren presvučen sportskom podlogom, pa je delegacija Sportskog saveza Srbije đacima ove škole darovala i sportske rekvizite. Štefanek se ovom prilikom družio sa decom, razgovarao o njihovim snovima i delio autograme. Lokalna samouprava u Lazarevcu veliku pažnju posvetila je uređivanju školskih terena i igrališta u šta su se uverili i predsednik SSS Štefanek i generalni sekretar Marinković. Obišli su još jednu školu i to "Dule Karaklajić", koja je takođe dobila set opreme za časove fizičkog vaspitanja:

- Najviše volim druženje sa decom, jer u njihovim očima vidim koliko žele da sutra uspeju, razgovarajući sa đacima u Dudovici video sam koliko vole sport, a đake iz škole u centru Lazarevca sam zatekao na času fizičkog, što mi daje još više energije da sa svojim saradnicima obilazimo, delimo sportske rekvizite i organizujemo razne manifestacije. Sva deca zaslužuju što bolje uslove za bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću. Tako će sutra izrasti u zdrave i dobre ljude, a ja se nadam da će neko od njih sutra učiniti celu naciju ponosnom, da li osvajanjem najsjajnijih medalja u sportu ili uspesima u nauci - rekao je Štefanek.

- Uvek smo tu za teritorijalne sportske saveze, da jačamo sport u lokalnim samoupravama, kontrolišemo njihovo funkcionisanje i naravno doniramo sportsku opremu. Verujemo da ćemo u Ljigu imati još jednog dobrog saradnika i članicu najmasovnije sportske organizacije na Balkanu, Sportskog saveza Srbije. Dok u Lazarevcu želimo da damo svoj skroman doprinos u obnovi sportske infrastrukture u školama - zaključio je generalni sekretar SSS Goran Marinković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track